
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت درباره توقف مذاکرات ایران و چین از سوی چینیها تا اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت: «این موضوع را تکذیب میکنم، چنین موضوعاتی از سوی رسانههای معاند مطرح شده و واقعیت ندارد».
او افزود: «مذاکرات رژیم اسلامی ایران و چین ذیل قرارداد ۲۵ ساله با جدیت در حال انجام است و هیچ ارتباطی به انتخابات هیچ کشوری به ویژه ایالات متحده آمریکا ندارد».
خطیبزاده در ادامه گفت: « گفتگو بین طرفین درباره جزئیات قرارداد در حال انجام است».
پیشتر نیز جمشید عدالتیان شهریاری، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با یکی از سایتهای داخلی ایران گفته بود: «در صورتی که انتخابات آمریکا بر وفق مراد نباشد و یا مسئولان بخواهند مذاکره انجام دهند، چین اهرم مناسبی برای ایجاد توازن در مذاکره است. در صورت زیاده خواهی طرف مذاکره، قرارداد با چین به عنوان یک جایگزین برای گرفتن دست بالا در مذاکرات به کار خواهد آمد».
در ادامه این خبر مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین نیز گفت: در ماههای ابتدایی شروع تحریمهای جدید، بخش زیادی از منابع ارزی کشور حیف و میل شدند.
حریری افزود: در ماههای ابتدایی شروع تحریمهای جدید آمریکا، علیه اقتصاد ایران به نظر میرسید، تعریف دقیق و مشخصی از شرایطی که کشور به آن وارد شده بود وجود نداشت، از این روی، سیاستهایی اجرایی شد که شاید در بسیاری از آنها موقعیت کشور در بلندمدت تحلیل نشده بود.
او با اشاره به سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات برخی کالاها، گفت: با وجود تمام انتقادات و ابهامها، دولت سرانجام در بهار سال ۱۳۹۷ به این نتیجه رسید که با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی از قشرهای کم درآمد حمایت کند؛ اما مصادیق در نظر گرفته شده برای این ارز در ابتدا بسیار گسترده بود و ارائه ارز به تمامی این کالاها به نظر میرسد، منابع ارزی کشور با سرعت بسیار بالایی خرج شد.