سعید خطیب زاده: سفر پنهانی قاآنی فرمانده سپاه قدس به عراق را رد کرد و آن را خبرسازی نامید 

سعید خطیب‌زاده،‌ سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران گزارش  سفر فوری و پنهانی اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، به عراق در پی احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران را پیشتر،  خبرگزاری آسوشیتدپرس و شبکه بی‌بی‌سی عربی گزارش داده‌ بودند که سپاهی قاآنی در روزهای اخیر سفری پنهانی و دیدار با مقام‌های عراق، و شبه نظامیان وابسته به ایران  داشته است.

در این گزارش آسوشیتدپرس، آمده بود که قاآنی در این سفر با گروه‌های نیابتی خود در این کشور نیز  دیدار کرده و از آنها خواسته است در دو ماه باقی‌مانده از دولت ترامپ، دست به اقدامی «تحریک‌آمیز» نزنند.

بی‌بی‌سی عربی نیز به نقل از منابعی در گروه‌های عراقی گزارش داده که سفر فرمانده نیروی قدس به عراق پنج روز پیش  صورت گرفت و او طی آن با نخست‌‌وزیر این کشور نیز دیدار کرد. بر اساس این گزارش،‌ یکی از محورهای سفر قاآنی تاکید بر عدم حمله گروه‌های شبه‌نظامی به منافع آمریکا و حفظ آتش‌بس تا زمان روی کار آمدن دولت بعدی بوده است.

اما اکنون، ‌سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران این سفر قاآنی را رد کرده و آن را «گمانه‌زنی رسانه‌ای در ایام فقر خبر» خوانده است.

خطیب‌زاده در نشست خبری امروز (یکشنبه ) با خبرنگاران  گفت: «برای ما مهم نیست امروز و فردا چه کسی در کاخ سفید خواهد بود؛ برای ما منافع و امنیت ملی مهم است.»

در چند روز اخیر  گزارش‌ها و واکنش‌ها درباره احتمال حمله پرزیدنت  ترامپ به تاسیسات هسته‌ای ایران افزایش یافته است، خطیب‌زاده در این باره گفته است که  آینده روابط دو کشور «ساده» نخواهد بود.

او در ادامه گفت: «همه در دنیا و آمریکا، جز آن معدود افرادی که روان‌پریشانه جنگ علیه ملت ایران را پیگیری می‌کنند، متوجه شدند سیاست فشار حداکثری یک شکست حداکثری را به دنبال داشت».

این موضع گیری ها به گزارش هفته گذشته روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از چهار مقام کنونی و پیشین آمریکا باز می گردد که گفته بودند : پرزیدنت ترامپ با مشاورانش در کاخ سفید در مورد اینکه آیا گزینه‌ای برای اقدام علیه سایت هسته‌ای نطنز ایران طی هفته‌های آینده وجود دارد یا نه، نشستی برگزار کرده است.

در همان حال  رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نیز  ابراز امیدواری کرده چنین حمله‌ای به ایران صورت نگیرد،‌ همچنین حسین دهقان،‌ مشاور نظامی علی خامنه‌ای، نیز ‌ هشدار داده هرگونه درگیری محدود با ایران به «جنگ تمام‌عیار» تبدیل خواهد شد.

خطیب زاده همچنین حضور و کشته شدن یکی از رهبران گروه القاعده در ایران را نیز تکذیب کرد و «ساختگی» خواند.

او افزود:‌ «هیچ عضوی از القاعده در ایران نبوده و نیست و چنین وصله‌هایی به خود آمریکا بیشتر می‌چسبد».

این در حالی که  خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از ر مقام فعلی و پیشین ایالات متحده کشته شدن ابومحمد المصری، فرد شماره دو القاعده، در تهران را تایید کرده بود.

روزنامه نیویورک‌تایمز نیز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داده بود که ماموران امنیتی اسرائیل در ۱۷ مردادماه به درخواست آمریکا، ابومحمد المصری را به همراه دخترش که همسر حمزه بن‌لادن بود، در یکی از خیابان‌های تهران کشته‌اند.

پیشتر منابع امنیتی در تهران در تابستان ۹۹  خبر کشته شدن یک پدر و دختر لبنانی با شلیک موتورسواران ناشناس در نزدیکی محل اقامت خانواده ابومهدی مهندس در خیابان پاسداران را منتشر کرده بودند.

این منابع و از جمله خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، در آن زمان ابتدا کشته‌شدگان را دو فرد عرب‌زبان، مقیم تهران معرفی کردند و سپس آنها را دو تبعه لبنانی به نام‌های “حبیب داوودی استاد تاریخ و دخترش مریم داوودی” معرفی کرده و قتل آنها را ترور خواندند.

او در ادامه  در واکنش به  هشدارهای اخیر دولت آلمان درباره امنیت شهروندان کشورش در ایران گفت: «تمامی اتباع ایران از مصونیت‌ها و حقوق و مسئولیت‌های یکسانی برخوردار هستند».

وزارت خارجه آلمان دو روز پیش در پی بازداشت شهروندان دوتابعیتی در ایران،‌به اتباع ایرانی-آلمانی توصیه کرده بود از سفر غیرضروری به ایران خودداری کنند.

بر اساس اعلام دولت آلمان،‌ علاوه بر ناهید تقوی، زن ۶۶ ساله‌ای که مهرماه از سوی نیروهای امنیتی حکومت ایران  بازداشت شد، سه شهروند ایرانی-آلمانی دیگر در ایران زندانی هستند.