«سفرهای امیرعبداللهیان به نیویورک و محمد اسلامی به وین، نمی تواند نشان آمادگی رژیم برای مذاکرات برجامی باشد»

در سندی که به کنگره آمریکا ارائه گردیده و بخشی از آن امروز (سه شنبه) علنی شد، آمده است که در ظرف کمتر از دو سالی که به دستور دولت پرزیدنت ترامپ، تحریم های اقتصادی علیه رژیم ایران بازگردانده شده بود، بیش از هفتاد میلیارد دلار زیان مالی به اقتصاد رژیم وارد آمده که در کند کردن روند فعالیت های حکومت ایران، پیامدهای فاجعه باری داشته است.

در ادامه این سناد آمده است که اگر این تحریم ها ادامه می یافت و رئیس جمهوری آمریکا تغییر نمی کرد، رژیم ایران چاره ای نداشت جز آن که به دور میز مذاکرات بازگردد، تا شاید بتوان قرارداد بهتری تنظیم کرد که خطر اتمی و موشکی ایران را برطرف کند.

نشریه “فری بیکن” در نیویورک که معمولا منابع اطلاعاتی خوبی در داخل کنگره آمریکا دارد، با نقل بخش هایی از این سند نوشت که از دو سال پیش، سال ۲۰۱۸ ، میزان داد و ستد خارجی رژیم ایران بیش از ۷۰ میلیارد دلار پایین آمده است.

در سند آمده است که مبادلات بازرگانی ایالات متحده و ایران نیز به شدت پائین آمده و به کمترین مقدار رسیده است.

کارشناسان آمریکایی با استناد به این سند، تایید کردند که تحریم های آمریکایی به اقتصاد حکومت زیان سنگین وارد ساخت و یکی از عوامل بحرانی شدن آن گردید که اعتراض های مردمی گسترده ای را به دنبال آورد و ارزش پول ملی ایران را به شدت کاهش داد.

یک کارشناس آمریکایی به این نشریه گفت که اگر فشارهای بین المللی نیز به تحریم های آمریکایی افزوده می شد، رژیم ایران ناچار می گردید به خواسته های جهانی باز گردد و به میز مذاکره بیاید.

در این میان، در نیویورک گفته شد که در مدت اقامت حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه رژیم ایران در همایش سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل، هیچ نشست همگانی با وزیران خارجه عضو برجام برای بحث درباره این موضوع برگزار نخواهد شد. ولی وزیر خارجه ایران به طور جداگانه با همتایان خود از کشورهای اروپای غربی گفتگوهای جداگانه ای انجام خواهد داد.

با سفر امیرعبداللهیان به نیویورک و مسافرت محمد اسلامی رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران به وین، به هدف شرکت در نشست شورای حکام، شایع شد که رژیم ایران در حال بررسی چگونگی بازگشت به مذاکرات برجامی می باشد. ولی برخی تحلیلگران امور ایران این ارزیابی را نادرست خواندند و گفتند که دولت رئیسی مایل است تا آنجا که می تواند، گفتگوهای احتمالی برجام را به تعویق اندازد و التهابی در مورد آن نشان نمی دهد.

محمد اسلامی به وین رفته، تا در نشست شورای حکام، به اتهاماتی که علیه رژیم ایران در رابطه با فعالیت های هسته ای مطرح گردیده، پاسخ دهد و بنابراین، به نظر نمی رسد که هدف آن بررسی امکان بازگشت به مذاکرات بوده است.