سفیر اسرائیل در آمریکا: با دولت پرزیدنت بایدن اختلاف داریم ولی او حق دفاع اسرائیل را می پذیرد

سفیر اسرائیل در ایالات متحده در مصاحبه ای گفت که اسرائیل مخالفتی ندارد با این که ایالات متحده و دیگر قدرت های بزرگ، با حکومت اسلامی ایران به توافق برسند – بلکه نگرانی اسرائیل آن است که مبادا توافق هایی به دست آید که امنیت اسرائیل را به خطر بیاندازد و این کشور حق دارد از امنیت سرزمین و شهروندان خود دفاع کند.

گیلعاد اِردان که علاوه بر سفارت اسرائیل در واشنگتن، سفیر اسرائیل در سازمان ملل نیز محسوب می شود، در یک مصاحبه رادیویی گفت که دولت ایالات متحده نیز این حق اسرائیل در دفاع از امنیت خود را می پذیرد و به آن احترام می گذارد.

او گفت دولت ایالات متحده این اصل را می پذیرد و به آن احترام می گذارد که اسرائیل حق دارد در دفاع از امنیت خود به اقدامات ضروری دست بزند و از آزادی عمل در این زمینه برخوردار باشد.

با این همه وی تاکید کرد که اسرائیل می کوشد در عملیات و تصمیم گیری های خود به حداکثر هماهنگی با دولت واشنگتن برسد.

این سخنان در حالی بیان می شود که بلندپایگان سیاسی و امنیتی اسرائیل و از جمله شخص نتانیاهو گفته اند که اگر امنیت اسرائیل به صورت جدی به خطر افتد، این کشور به اقدامات مستقل خود دست خواهد زد.

اسرائیل به طور اصولی همیشه برای تامین امنیت کشور و شهروندان آن، فقط به نیروهای خود متکی بوده و همیشه پیشنهاد مساعدت جنگی از سوی کشورهای دیگر و از حمله ایالات متحده را رد کرده است.

گیلعاد اردان در ادامه سخنان خود گفت که اختلاف نظر اسرائیل و ایالات متحده بر سر اصول و هدف ها نیست، بلکه بحث بین آن ها بر این نکته متمرکز است که چگونه و با چه شیوه ای می توان به این هدف ها دست یافت.

سفیر اسرائیل در ایالات متحده در ادامه گفت که بحث در آن است که ایالات متحده می خواهد برخی از تحریم ها علیه رژیم ایران را برچیند و به توافقی باز گردد که از ابتدا یک توافق بد بوده است.

یادآوری می شود که اسرائیل از شش سال پیش که توافق اتمی موسوم به برجام در دست تهیه بود، قاطعانه اعلام کرد که این، یک توافق بد است و رژیم ایران می تواند در پوشش آن، به برنامه های اتمی ادامه دهد. شوربختانه، این ارزیابی نخست وزیر اسرائیل به واقعیت پیوست و رژیم ایران در این شش سال گام های بلندتری در راه نزدیک شدن به بمب هسته ای برداشته است.

گیلعاد اِردان گفت که نگرانی اسرائیل، از بازگشت آمریکا به چنین پیمانی است که کاستی های بسیار و خطرناک امنیتی زیادی دارد.

سفیر اسرائیل، همچنین در یک پیام ویدیویی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافت، توضیح داد که به اعضای شورای امنیت نیز گفته است که اسرائیل در خاورمیانه و جهان از وضع خاصی برخوردار است و اسرائیل یگانه کشور جهان است که رژیم ایران علنا آن را به نابودی تهدید می کند.

گیلعاد اردان گفت: این برای اسرائیل یک خطر موجودیتی محسوب می شود و به همین جهت نیز هست که اسرائیل خود را به هیچ قراردادی که امنیت این کشور را به خطر می اندازد، پایبند نمی دارد و من این امر را به آگاهی کشورهای عضو شورای امنیت نیز رسانده ام.