حجت اسلامی، سفیر حکومت ایران در ونزوئلا خبری را نادرست خواند که در آن آمده بود دولت ونزوئلا به علت مشکلات مالی، در ازای مقادیر کلانی بنزین که از ایران خریده، ۹ تن طلا به این کشور تحویل داده است. او گفت: «این خبر صد در صد دروغ است، زیرا راه های دیگری برای انجام معامله پایاپای بین دو کشور وجود دارد».»
او گفت: ایران در ازای صادرات بنزین به ونزوئلا، می تواند کالاهایی مانند مواد غذایی، قهوه و کاکائو و کالاهای زیادی که در آن کشور تولید می شود دریافت کند. او ادعا کرد که “رسانههای مغرض، اخبار دروغینی درباره تبادل طلای ونزوئلا در برابر سوخت ایران منتشر کرده اند”.
شبکه خبری بلومبرگ پیشتر گزارش داد که دولت ونزوئلا در ماه آوریل، در ازای خدمات فنی ایران جهت بازسازی پالایشگاههای این کشور ۹ تن طلا، معادل حدود ۵۰۰ میلیون دلار، با هواپیما به ایران ارسال کرده است.
همزمان خبرگزاری رویترز از قول یک مقام ونزوئلایی گفت که این کشور برای راه انداختن بخشی از پالایشگاه کاردون برای تولید بنزین از ایران تجهیزاتی دریافت کرده است.
وزارت خارجه ونزوئلا نیز تایید کرده است که نیکلاس مادورو و حسن روحانی رؤسای جمهور دو کشور روز ۱۳ آوریل در تماسی تلفنی درباره افزایش همکاریهای اقتصادی توافق کردهاند.
حجت الله سلطانی، در مصاحبه با شبکه خبری العالم نزدیک به حکومت ایران تاکید کرد: نفتکش ایرانی “فورچون” محموله خود را در بندر ال بالیتو تخلیه کرد و ۳ نفت کش دیگر نیز در حال حرکت به سوی ونزوئلا هستند.
وی افزود: دو نفتکش ایرانی که به ونزوئلا رسیدند، مورد هیچ تعرضی از سوی هیچ کشوری قرار نگرفتند.
سفیر ایران در کاراکاس گفت: اعزام نفت کشهای ایرانی، حامل سوخت و مواد خام برای تجهیز پالایشگاههای ونزوئلا و بر اساس پروتکلهای بین المللی انجام شد، زیرا حرکت کشتیهای تجاری و نفت کشها در قالب دریانوردی بین المللی است و سازمانهای بین المللی مسئول، از پیش، خط سیر این نفت کشها و کشتیهای تجاری را میدانستند.
هر دو حکومت ،ونزوئلا و جمهوری اسلامی از سوی آمریکا در تحریم قرار دادند .