سفیر جدید ایران در صنعا،  نیروهای سپاه قدس را جایگزین سیاستمداران سنتی حوثی ها کرد 

دکتر معن دماج سیاستمدار و فعال یمنی در باره حسن ایرلو ، سفیر جدید تهران در یمن نوشت:  ترور حسن زید وزیر ورزش و جوانان در دولت کودتا وابسته به پیکارجویان حوثی با رسیدن سفیر تهران در صنعاء به این گمانه‌ها دامن زد که او هنوز از راه نرسیده روند تصفیه مخالفان را آغاز کرد.

او افزود: حسن ایرلو، سفیر تام الاختیار حکومت اسلامی ایران می‌خواهد سیاستمداران سنتی که براساس روابط شخصی، خانوادگی و قبیله‌ای به قدرت رسیده‌اند را کنار بگذارد و راه را برای چهره‌های نزدیک به سپاه پاسداران باز کند.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پیشتر گفته بود که حکومت ایران حسن ایرلو، یک عضو سپاه و مرتبط با حزب الله لبنان را تحت پوشش «سفیر» به یمن٬ قاچاقی به نزد شبه نظامیان حوثی فرستاده است.  روشن است که قصد تهران، استفاده از حوثی‌ها برای گسترش نفوذ مخرب خود در منطقه است. مردم یمن باید به ایرلو و ایران نه بگویند.

دکتر دماج گفت:  «آنها که درباره شیوه تصفیه نیروها و فرماندهان جنبش شیعی امل با هدف خالی کردن عرصه برای حزب‌الله لبنان اطلاع دارند، ماهیت و شیوه کار این سازمان تروریستی را می‌شناسند».

او با پرداختن به سناریوهای منجر به ترور شدن حسن زید، گفت شیوه واکنش حوثی‌ها به این ترور نشان خواهد داد کدام احتمال درست‌تر است.

دماج افزود: «این موضوع همچنین نشان می‌دهد اهداف سپاه پاسداران به چه سطحی رسیده‌اند، به ویژه اینکه سپاه می‌داند آنچه یمن در اختیارش قرار می‌دهد، ده‌ها برابر چیزی است که از لبنان به دست می‌آید».

حسن ایرلو سفیر ایران نزد پیکارجویان حوثی که یکی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران است، که برای اولین  بار به صورت علنی ظاهر شد و استوارنامه خود را به هشام شرف، وزیر امور خارجه دولت کودتای حوثی که در جهان به رسمیت شناخته نشده، تسلیم کرد.

حسن ایرلو هیچ سابقه‌ای در زمینه دیپلماسی ندارد و پیش از آن به عنوان کارشناس تسلیحات ضد هوایی فعالیت کرده و به آموزش پیکارجویان حزب‌الله لبنان می‌پرداخت.

فعالان یمنی تصفیه برخی نیروهای سیاسی حوثی را بخشی از راهبرد ایرلو به عنوان حاکم اصلی صنعاء دانستند و هدف از آن را باز کردن راه برای برآمدن نیروهای تازه رسیده از صعده و نزدیک به سپاه پاسداران دانستند تا ایران بتواند صنعاء را به طور کامل در دست داشته باشد.

برخی ناظران هم کشته شدن حسن زید را نتیجه اختلافات داخلی حوثی‌ها درباره تاراج ثروت‌های یمن و جنگ قدرت میان خود پیکارجویان دانستند.