ایرج مسجدی سفیر حکومت ایران در بغداد در گفتوگو با تلویزیون “روداوو”، اعلام کرد که «رژیم ایران حضور هیچ گونه نیروی خارجی در عراق و دخالت نظامی را نمیپذیرد و نیروهای ترکیه باید از عراق عقبنشینی کرده و تهدیدی را متوجه سرزمین عراق نکنند.»
کوتاه مدتی پس از این خبر، فاتح یلدیز، سفیر آنکارا در بغداد در صفحه توییتر خود نوشت «به نظر من سفیر ایران آخرین فردی است که میتواند به ترکیه درس احترام به مرزهای عراق را بدهد.»
در حالی سفیر حکومت ایران ، ترکیه را به نقض تمامیت ارضی عراق متهم میکند که سپاه پاسداران سال گذشته هنگام برگزاری پلنوم ستاد مرکزی حزب دموکرات کردستان (حدک) در اقلیم کُردستان عراق محل برگزاری این نشست را موشکباران کرد. تهران بارها به حمایت از دهها گروه شبهنظامی وابسته به خود در عراق متهم است.
سفیر آنکارا در بغداد افزود: «لازم است تا نیروهای عراقی خود به تامین امنیت بپردازند و ترکیه باید به خطوط مرزی خود بازگردد. این مسأله هیچ ارتباطی به ترکیه ندارد و یک مسأله داخلی عراق است.»
محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق نیز در واکنش به این اظهارات دو سفیر ایران و ترکیه گفته است بهتر است سرتان به کار خودتان باشد.
وی در ادامه افزود: «وظیفه نمایندگان هیأتهای دیپلماتیک در عراق این است که نماینده کشورشان باشند و همکاری میان دو کشور را تقویت کنند. برخی از این دیپلماتها باید به خوبی به وظایفشان واقف باشند و در مسألهای که ارتباطی به آنها ندارد دخالت نکنند و به حاکمیت عراق احترام بگذارند.»
گفتنی است در ماههای اخیر جنگندههای ارتش ترکیه بارها مناطق کوهستانی هممرز با خود در شمال عراق را بمباران کردهاند.
ارتش ترکیه مدعی است که هدف از این عملیاتها در شمال عراق پاکسازی این مناطق از حضور پیشمرگههای PKK است.
حزب کارگران کردستان ترکیه یا «پکک» حدود چهار دهه است که به صورت مسلحانه علیه دولت مرکزی آنکارا میجنگد.
این تشکیلات از سوی دولت ترکیه، اتحادیه اروپا و واشنگتن به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است.
در ادامه این خبر امده است که آمارهای رسمی اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه نشان میدهد در سال گذشته میلادی واردات گاز ترکیه از ایران با کاهشی ۳۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به ۵ میلیارد و ۳۲۰ میلیون متر مکعب رسید.
آذربایجان و روسیه به همراه برخی تولیدکنندههای گاز مایع مانند آمریکا و قطر، افت واردات گاز ترکیه از ایران را جبران کردهاند.
ترکیه در سال گذشته میلادی واردات گاز مایع از آمریکا را ۱۴۴ درصد افزایش داده و به ۳ میلیارد متر مکعب رسانده است. واردات گاز مایع از قطر نیز با افزایش ۳۱ درصدی به ۳.۲ میلیارد متر مکعب رسیده است. بقیه واردات گاز مایع ترکیه از کشورهای دیگر بوده است.
این کشور در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۸ میلیارد متر مکعب گاز در مجموع وارد کرده که نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۵ درصد افزایش داشته است.
ترکیه از ماه مه سال ۲۰۱۹ خرید نفت از ایران را نیز متوقف کرده و یک سال قبل آن نیز خرید برق از ایران را متوقف کرد.