سناتور تد کروز: توییتر با ارائه خدمات به علی خامنه‌ای تحریم‌ها را نقض می‌کند

سناتور تد کروز، نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس در مجلس سنای آمریکا،   توئیتر را به نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه حکومت ایران از طریق ارائه حساب کاربری در این شبکه اجتماعی به رهبر حکومت اسلامی متهم کرد.

او در توییتر  نوشت: «توئیتر با ارائه خدمات حساب کاربری به آیت‌الله خامنه‌ای تحریم‌ها را نقض می‌کند و من از دادستان کل (ویلیام) بار خواسته‌ام تحقیقات کیفری را در ارتباط با این نقض آغاز کند».

کروزنوشت:   اکنون ما می‌فهمیم توئیتر به علی خامنه‌ای اجازه می‌دهد که «مطالب تند یهود ستیزانه و نفرت افکنی علیه آمریکا» را در این شبکه اجتماعی پخش کند.

تد کروز، پیشتر و در تاریخ جمعه ۹ خرداد نیز از ویلیام بار و استیون منوشن، وزیران دادگستری و خزانه‌داری ایالات متحده، خواسته بود که درباره نقض آشکار تحریم‌های وضع‌شده علیه رژیم ایران توسط توییتر، که امکانات این شبکه را در اختیار علی خامنه‌ای و جواد ظریف قرار داده است، تحقیق کنند.

پیشتر نیز سایت توییتر به درخواست اسرائیل برای حذف توئیت‌های علی خامنه ای  در ارتباط با «نابودی» اسرائیل و یا بستن صفحات کاربری وی در این شبکه اجتماعی پاسخ منفی داده بود.

روزنامه  تایمز اسرائیل، در این باره نوشته بود:  توییتر در پاسخ به درخواست سیاستمداران اسرائیلی گفته است نظرات منتشر شده آیت‌الله علی خامنه‌ای، قوانین توئیتر را نقض نمی‌کند.

یکی از مسئولان توییتر با حضور مجازی در نشست یک کمیسیون مجلس اسرائیل گفت سخنان رهبر حکومت اسلامی در مورد اسرائیل، به عنوان «قدرت‌نمایی» در عرصه سیاست خارجی، در چارچوب قوانین و مقررات توئیتر است.

سیاستمداران اسرائیلی شامل وزیرانی از دولت این کشور، پیشتر از توییتر خواسته بودند که با توجه به پیام‌های علی خامنه‌ای در مورد «نابودی» اسرائیل و فراخوان به «تسلیح گروه‌های مقاومت»، صفحات کاربری او را مسدود کند یا دست‌کم پست‌های او در ارتباط با اسرائیل حذف شوند.

اوریت فرکش کوهن، وزیر امور راهبردی اسرائیل، در نامه به جک دورسی، مدیرعامل توییتر، نوشته بود: «علی خامنه‌ای در یک‌سری توئیت‌های یهود ستیزانه خواهان نابودی اسرائیل و یهودیان شده است».

خانم کوهن در این نامه افزوده بود سخنان رهبر حکومت اسلامی ایران «غیر قابل گذشت است».

سیاستمداران اسرائیلی، فراخوان به «نابودی» حکومت آنها از سوی رهبر یک کشور «دشمن»، «مصداق بارز ترویج ترور، خشونت و نسل‌کشی است» و «نباید جایی در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد».

علی خامنه‌ای در سال جاری هم به مناسبت «روز قدس»، اسرائیل را «یک رژیم جعلی» و «دولت بدون ملت» نامید و وجود اسرائیل را ادامه «فاجعه بزرگ» عنوان کرد.

خامنه ای  با اشاره به طرح «راه حل نهایی» برای خاتمه دادن به نزاع یهودیان و فلسطینیان در یک قرن گذشته، پیشنهاد برگزاری یک همه‌پرسی را با شرکت فلسطینیان یهودی، مسیحی و مسلمان جهت تعیین نظام سیاسی آتی در اسرائیل ارائه کرده بود.

او گفته بود: «آنچه قطعا باید برود نظام صهیونیستی است و صهیونیسم، خود بدعتی در آیین یهود و کاملا بیگانه از آن است».

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز  در واکنش به انتشار پوستر «راه حل نهایی؛ مقاومت تا همه‌پرسی» در وبسایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران و صفحات او در شبکه‌ اجتماعی توئیتر، آن را با «راه حل نهایی» سران نازی‌ها برای از میان بردن یهودیان در سرزمین‌های زیر حکومت نازیسم مقایسه کرده بود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، هم از سخنان امسال رهبر ایران در «روز قدس» و بازنشر آن در توئیتر به شدت انتقاد کرده و گفته بود این شبکه اجتماعی جای این نوع اظهارات «منزجر کننده و نفرت‌انگیز» نیست.

دفتر رهبر جمهوری اسلامی ظاهرا در واکنش به اظهار نظرهایی که در انتقاد از پوستر «راه حل نهایی» او مطرح شد، توضیح داد که محو دولت اسرائیل به معنای فراخوان برای نابودی یهودیان نیست.