در همان حال که دولت پرزیدنت امانوئل ماکرون اعلام داشته که در تلاش برای تثبیت اوضاع سیاسی و اقتصادی در لبنان، حاضر است حزب الله را نیز دخالت دهد، سناتور فرانسوی خانم ناتالی گولیه گفت که حزب الله لبنان، که از گروه شیعیان متعصب برپا گردیده، هیچ تفاوتی با گروه تعصب گرای سنی مذهب اِخوان المسلمین مصر ندارد و هر دو راه خشونت و تحمیل را می جویند و نباید با آنها وارد معامله شد.
ناتالی گولیه عضو مجلس سنای روز گذشته (شنبه) در مصاحبه با رسانه خبری العربیه تاکید کرد که نباید تمایزی بین حزب الله و اخوان المسلمین قائل شد – زیرا هر دوی آن ها در تعصب گرایی آبشخور دارند.
وی افزود که تفاوت گذاشتن میان دو جناح نظامی و سیاسی حزب الله، واقع بینانه نیست و جنبه ترفند دارد، زیرا هر دو شاخه این گروه دارای یک رهبری واحد هستند و به دستور آن رفتار می کنند.
این سناتور فرانسوی در حساب کاربری خود در فیسبوک اعلام کرد که در صدد ارائه نامهای به پارلمان برای درخواست از امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در مورد قلمدادن کردن حزب الله لبنان در هر دو شاخه نظامی و سیاسی آن به عنوان سازمانی تروریستی است.
در ماه های اخیر کشورهای بیشتری، حزب الله لبنان را یک گروه تروریستی نامیده اند که باید مورد تحریم قرار گیرد. برخی کشورهای اروپایی، در اقدامی ترفند آمیز، تنها به تحریم شاخه نظامی حزب الله بسنده کرده و گفته بودند که باید به همکاری با شاخه سیاسی این سازمان که دست نشانده رژیم ایران است، ادامه داد.
در نامه سرگشاده گولیه به رئیس جمهوری فرانسه که جمعه ۲ اکتبر در صفحه فیسبوک او انتشار یافت آمده است که مهمترین گام در حال حاضر، مبارزه با افراط گرایی و تصمیمگیری مطابق با اصل مساوات و قانون مداری است و به همین دلیل زمان بازداشتن گروه هایی فرا رسیده که مستقیم یا غیر مستقیم بر تمامی منابع دست اندازی میکنند.
جایی برای گذشت و تسامح وجود ندارد
وی افزود که پارلمان به سادگی میتواند با درخواست او موافقت کند زیرا با وجود تمامی کمکهای خیریهای که برای این گروهها در خاک فرانسه جمعآوری شد، دیگر مجالی برای تسامح و گذشت در قبال آنها وجود ندارد.
به گفته گولیه زمان آن رسیده که فرانسه به همسایه خود آلمان پیوسته و از تفاوت گذاشتن میان دو بخش سیاسی و نظامی حزب الله دست کشیده و آن را سازمانی تروریستی قلمداد کند.
شایان ذکر است که ماکرون چند روز پیش در پی استعفای مصطفی ادیب نخست وزیر معرفی شده لبنان برای تشکیل کابینه در گفتاری تند خطاب به سیاستمداران لبنانی، انتقادات شدیدی را متوجه حزب الله ساخت که ناشی از اشکال تراشی های به اصطلاح محور دو جانبه شیعه (حزب الله و امل ) در امر تشکیل کابینه ادیب بود.