در همان حال که باقر قالیباف در مقام رئیس مجلس به تلاش گسترده برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری ادامه می دهد، حد و سه چهارم از نمایندگان عضو مجلس کنونی از نمایندگان مجلس از ابراهیم رئیسی، دعوت کردند که او نیز نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری شود.
آخوند رئیسی که در سال های اخیر ریاست قوه قضائیه را در دست دارد، یکی از جلادان رژیم در کشتار تلاشگران سیاسی محسوب می شود و در آن چه که “کمیته مرگ” نام گرفته و مسئول صدور حکم اعدام برای زندانیان سیاسی بلافاصله پس از پایان جنگ با عراق بوده، نقش فعالی داشته است.
در فضای بیاعتنایی مردم نسبت به انتخابات ۱۴۰۰ و ناامیدی از تغییر در حکومت ایران، بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس در نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ، از وی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد دعوت کردند.
برخی از تحلیلگران می گویند که توصیه به رئیسی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، حتی می تواند به هدف شور و شوق بخشیدن به فضای انتخاباتی، و نه حمایت از شخص رئیسی انجام گرفته باشد.
در این نامه ، نمایندگان به تشریح وضعیت و شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران، نسبت به «گسترش نارضایتی عمومی» هشدار دادند.
نمایندگان نوشته اند : «شاخصهای کلان اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و حتی فرهنگی کشور در شرایط مناسبی قرار نداشته و بویژه در حوزه معیشت و زندگی مردم شاهد نابسامانیهای جدی نظیر تورم و گرانی لجام گسیخته، رکود، کاهش قدرت خرید، بیکاری، افزایش سن ازدواج، گسترش آسیبهای اجتماعی و بحرانهایی چون تعطیلی کارخانجات و شرکتهای تولیدی، تزلزل بورس و بازار سرمایه هستیم».
آنان با استناد به نظرات کارشناسان تاکید کردند که تاثیر تحریمها در شکلگیری شرایط بغرنج کم بوده و دلیل اصلی وضعیت بد اقتصادی و معیشتی را “بر گردن دولت و دستگاه اجرایی” انداخته اند.
در این نامه، بدون ذکر نام حسن روحانی، دولت او را به داشتن ضعف «بنیانهای تئوریک، رخوت و خمودگی عملی، فقدان باورمندی به توان داخلی، فرافکنی، تئوری بافی بیحاصل، منازعه گرایی و حاشیه سازی» متهم کردند.
ابراهیم رئیسی، که به عنوان یکی از اعضای «کمیته مرگ» مسئول اعدامهای دسته جمعی زندان سیاسی سال ۱۳۶۷ بود، از اوایل سالهای پس از انقلاب ۵۷ پستهای قضایی متعددی را تصدی کرد.وی پیشتر متولی “آستان قدس رضوی”و دادستان دادگاه ویژه روحانیت بود.
رئیسی ۵ سال پیش نیز به عنوان نامزد اصلی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری وارد رقابت با حسن روحانی که مورد حمایت اصلاح طلبان بود، شد اما نتوانست پیروز شود. او پس از شکست در انتخابات از تولیت “آستان قدس رضوی” به رئیس قوه قضاییه ارتقا یافت.
محمود احمدی نژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران هم پیشتر درباره رئیسی، گفته بود :« حتی رئیسی را هم نمیگذارند وارد عرصه انتخابات شود . اگر روزی رئیسی گفت من نامزد نمیشوم بدانید که داستان دیگری پشت این حرف است».
یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است کمتر از دو ماه دیگر، یعنی در ۲۸ خرداد برگزار شود.