سوییس به تلاش خود برای ادامه مبادله زندانیان بین ایران و ایالات متحده ادامه می دهد

پس از مبادله زندانیان میان حکومت ایران و ایالات متحده  با میانجیگری سوئیس.مقام های سوئیسی و آمریکایی گفته اند که سوئیس درحال ایجاد یک کانال انساندوستانه برای صادر کردن مواد غذایی و دارویی به ایران است که ممکن است ظرف چند ماه فعال شود.

خانم پاسکال بریس ویل وزیر خارجه سوئیس گفت: “نقش ما واقعا ایجاد توانایی ارسال آذوقه و کالاهای بهداشتی برای مردم ایران است. در نتیجه برای ایجاد این کانال انساندوستانه سخت می کوشیم.”

خبرگزاری رویترز نوشته است : هرچند صادر کردن مواد غذایی، دارویی و سایر تدارکات انسان دوستانه از تحریم های آمریکا علیه ایران معاف است اما تحریم ها، بانک های خارجی را از معامله با ایران حتی در این گونه موارد منصرف کرده است.

خانم بریس ویل گفته است : “در نهایت (موفقیت این پروژه) به شرکت ها و بانک هایی که می خواهند در آن شرکت کنند بستگی دارد. ما اخیرا در این زمینه پیشرفت داشته ایم.”

ادوارد مک مالن  سفیر ایالات متحده در سوئیس به رویترز گفت: “خوشبختانه فکر می کنم الان در نقطه ای هستیم که با سوئیسی های روی جزییات نهایی کار می کنیم. و امیدوارم در آینده نزدیک، شاهد نوعی نهایی شدن این گفتگوها باشیم.”

رویترز نوشته که با توجه به قطع روابط ایران و ایالات متحده  به فاصله کوتاهی پس از انقلاب، سوئیس برای ۴۰ سال حافظ منافع آمریکا در ایران بوده است.

مقامهای ایران و واشنگتن  پیشتر مبادله مسعود سلیمانی، استاد دانشگاه زندانی در آمریکا، با ژیائو وانگ، شهروند آمریکایی محبوس در ایران را تائید کردند.

مقام های ایرانی بعد از آن گفتند که این کشور آماده مبادله زندانیان بیشتری با ایالات متحده است اما مذاکرات گسترده تر بر سر برنامه اتمی را به لغو تحریم ها منوط کردند.