
در واکنش به این واقعیت تلخ که سپاه پاسداران نه تنها موجب قتل مسافران هواپیما گردیده، بلکه از اجرای آیین خاکسپاری شماری از آنان نیز جلوگیری می کند، یکی از کاربران در شبکه های اجتماعی نوشته است در طول ۴۰ سال زمامداری حکومت اسلامی در ایران ،شاید این برای نخستین باراست که دستگاه امنیتی به جای تلاش برای همدردی با مردم در حادثه ای که خود مرتکب شده اند، در پی جلوگیری از گسترش خشم مردم از آن رخداد است.
در برخی از رسانه های اجتماعی نوشته شده: حتی سوانح و حوادث هواپیمایی هم از سناریوسازیهای جمهوری اسلامی در امان نبوده است. تنها در یکی از این موارد، مرگ ۶۶ مسافر پرواز تهران به یاسوج در بهمنماه سال ۱۳۹۶، به گردن خلبان این پرواز افتاد که خود نیز در این حادثه جان داده بود. دو سال بعد و در شرایطی که کمتر کسی آن حادثه را به خاطر داشت، سازمان هواپیمایی کشور مقصر اصلی آن فاجعه شناخته شد.
این بار اما، بهجای سناریوسازی، تمام هموغم دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی بر جلوگیری از تشدید اعتراض مردم به فاجعه شلیک به هواپیمای اوکراینی متمرکز شده است. این مساله را میشود از فشاری متوجه شد که بر خانوادههای کشتهشدگان این پرواز میآورند تا عزیزان خود در سکوت خبری دفن کنند.
نوشته یکی از جان باختگان با نام مستعار سروش، و با نام واقعی مجتبی عباسنژاد، که با آخرین توییترش، دقایقی پیش از پرواز مرگ، میان کاربران رسانههای اجتماعی نامش پرآوازه شد. سروش در این توییت نوشته بود: «من پیشبینی کرده بودم دم پرواز جنگ بشه. آقا خوبی یا بدی دیدید، حلال کنید.»
به گفته نزدیکان خانواده مجتبی عباس نژاد، پس از گذشت بیش از یک هفته از مرگ وی خانواده اش هنوز نتوانسته اند جنازه او را تحویل بگیرند.
اوی گفت: «سپاه پاسداران به پدر او گفته تا زمانی که ما به شما اطلاع بدهیم، حق ندارید به هیچکس در مورد مرگ سروش اطلاعرسانی کنید، وگرنه جسد او را تحویل نمیدهیم. سپاه پدر سروش را بهشدت تهدید کرده که اگر در این مورد حرف بزند، نه تنها جسد سروش را تحویل نمیدهند، بلکه پسر دیگر او را هم خواهند کشت.»
این منبع مطلع در توضیح سخنان مجتبی عباس نژاد در توییترگفت: «شبی که سروش پرواز داشت، در تماس تلفنی اش به دوستش گفته بود نگران و کلافه ام اگر قرار است جنگ شود، چرا پرواز ما لغو نشده است؟ در همین اوضاع بود که آن توییت معروف را نوشت و از دوستان مجازیاش درخواست حلالیت کرد.»
پس از افشای نقش سپاه پاسداران در سرنگونی این هواپیما اعتراضهای مردم و بهویژه دانشجویان در ایران اوج گرفت ،ماموران امنیتی برای جلوگیری از حضور گسترده مردم در مراسم خاکسپاری کشتهشدگان ، انان را تهدید و بازداشت و زندان می کنند .اما تصاویر منتشرشده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد مردم همچنان در شماری از این آیینهای سوگواری، علیه جمهوری اسلامی شعار دادند.