خبرگزاری تسنیم ، وابسته به سپاه پاسداران، با تایید خبر کشتی رونمایی شده به نام “ناو اقیانوسپیمای رودکی”، یک “کشتی تجاری رنگشده” است، نوشت: «راهکار جدید سپاه پاسداران برای تامین ناو، خرید شناور غیرنظامی و ایجاد تغییرات در آن برای تبدیل به شناور نظامی است».
این خبرگزاری در ادامه افزود: «از آنجا که امکان خرید شناورهای نظامی از خارج بهدلیل تحریمهای بینالمللی تقریبا ناممکن بود مسئولان سپاه پاسداران راهکار خرید یک کشتی تجاری و تبدیل آن به کشتی نظامی را برگزیدند که از جهت هزینه و زمان دستیابی به محصول، صرفهجویی بهدنبال داشت».
هفته گذشته ، مراسم پیوستن این ناو با حضور حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، برگزار و اعلام شد که قرار است ،با پیوستن این شناور سنگین، ماموریت سپاه برای حضور مقتدر در آبهای دوردست، آغاز شود.
همزمان سایت hisutton از قول منابع مختلف گزارش داد که این ناو در واقع یک کشتی تجاری رنگشده است.
در این گزارش آمده بود که تبلیغات سپاه پاسداران را در باره این ناو اغراق آمیز است و تاکید کرد “ناو رودکی” در واقع “یک ناو تجاری تبدیل شده به یک پایگاه عملیاتی پیشرفته” است.
این سایت همچنین به انبوه تجهیزات نظامی مستقر روی عرشه این ناو از جمله قایقها، سیستمهای پرتاب موشک، بالگرد و پهپاد ها اشاره کرد و نوشت که این حجم از تسلیحات چشمگیر است، اما چندین سیستم فقط برای نمایش روی این کشتی قرار داده شده بودند.
جرمی بینی از هفتهنامه دفاعی جینز در لندن، در حساب توییتری خود نوشت که ناو جدید سپاه یک کشتی رول آن ایتالیایی با نام Galaxy F است که در سال ۱۹۹۲ ساخته شده و به تازگی به قیمت ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار به فروش گذاشته شد.
او افزود: تصاویر ماهوارهای نشان میدهد این کشتی در ماه ژوئیه گذشته وقتی در حوضچه خشک در ایران بود هنوز رنگ زرد خود را داشت.
خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی به صراحت هدف از تبدیل یک کشتی تجاری به “ناو رودکی”، انجام یک اقدام نمایشی از سوی سپاه پاسداران عنوان شده و آمده که با توجه به تحولات اخیر منطقه، خصوصا حضور نیروی دریایی ارتش آمریکا «لازم بود شناور شهید رودکی در اولین فرصت ممکن برای اجرای ماموریتهای محوله خصوصا بحث تجسس و جمعآوری اطلاعات راهی دریا شود».
تسنیم نوشته است: ناو رودکی، به عنوان « پایگاه پشتیبانی متحرک شناور در فواصل دور از ساحل و با قابلیت نصب هرنوع موشکی» روی آن مورد استفاده سپاه پاسداران قرار میگیرد».
در ادامه افزوده که به خاطر «کاهش حداکثری زمان و هزینه را برای بهخدمتگیری سریع یک شناور، فرایند بسیار زمانبر طراحی و توسعه و ساخت شناور در داخل کشور و همچنین کمبود بودجه داخلی، سپاه پاسداران اقدام به خرید یک شناور غیرنظامی و تبدیل آن به کشتی جنگی کرده است».