سپیده قلیان، فعال مدنی به علت ننوشتن نامه عفو به خامنه ای به زندان  اوین منتقل شد

سپیده قلیان، فعال مدنی که در جریان اعتراضات هفت‌تپه به پنج سال حبس محکوم شده بود،به علت ننوشتن نامه عفو به خامنه ای به زندان  اوین منتقل شد.

این در حالی که شمار زیادی از کسانی که در پرونده اعتراضات هفت‌تپه زندانی شده یا احکام زندان علیه آنها صادر شده بود در ماه‌های اخیر مشمول عفو شده یا به دلیل کورونا به مرخصی آمدند.

خانم قلیان پیشتر با انتشار ویدئویی از خود گفته بود  که قاضی اجرای احکام از او خواسته است “درخواست عفو به رهبری” بنویسد و چون او از این کار سر باز زده، بای برگردد و ۵ سال حبس خود را بگذراند.

سپیده قلیان دو سال پیش  به همراه حدود ۲۰ تن از کارگران هفت‌تپه و فعالان کارگری در پلیس امنیت شهرستان شوش بازداشت و سپس به اهواز منتقل شد. خانم قلیان و اسماعیل بخشی، پس از آزادی از زندان اعلام کردند که شکنجه شده‌اند.

اما  قوه قضائیه نه تنها هیچ تحقیقی درباره موضوع شکنجه انجام نداد، بلکه سپیده قلیان را این بار به پنج سال حبس محکوم کرد و تلویزیون جمهوری اسلامی نیز گزارشی با عنوان طراحی سوخته”» علیه اسماعیل بخشی، سپیده  قلیان و چند فعال کارگری پخش کرد و آنها را به “گروه‌های برانداز در خارج از کشور” منتسب کرد.

صدور احکام سنگین برای معترضان هفت‌تپه در حالی که  مدیرعامل این شرکت، امید اسدبیگی، متهم است علاوه بر اختلاس‌های متعدد، با دریافت یک و نیم میلیارد دلار، رکورد وام بانکی در ایران را شکسته است.

در این پرونده همسر استاندار خوزستان نیز متهم به دریافت رشوه‌ای ۲۰۰ هزار یورویی از کارفرمای هفت‌تپه است اما غلامرضا شریعتی،استاندار این اتهام را رد می‌کند.

شرکت نیشکر هفت‌تپه در سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد. کارگران این مجتمع صنعتی با اعلام اینکه در جریان این خصوصی‌سازی تخلفات متعددی روی داد و پس از آن نیز مشکلات صنفی آنان تشدید شد، چندین دور تجمعات اعتراضی برگزار کردند که اوج آنها در آبان و آذر ۹۷ بود.

شماری از کارگران این شرکت و فعالانی که اعتراضات را همراهی می کردند بازداشت شدند و دو تن از آنان، اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، پس از آزادی اولیه و بازگو کردن شکنجه‌هایی که بر آنها رفته بار دیگر زندانی شدند.

علاوه بر امید اسدبیگی، چند تن دیگر از مدیران یا مرتبطان شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز متهم به میلیاردها دلار تخلف ارزی شده‌اند که از آن جمله می‌توان به مهرداد رستمی چگینی، رئیس هیأت مدیره این شرکت، اشاره کرد که متهم ردیف دوم در این پرونده است.