پس از اعدام نوید افکاری ، سیاستمداران احزاب متعدد سیاسی در آلمان با انتشار بیانیه ای به وزیر امور خارجه این کشور، خواستار لغو دیدار ظریف وزیر خارجه حکومت ایران با آنان شدند.
این در حالی که سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران مدعی شده علت لغو سفر محمدجواد ظریف به اروپا، کورونا و مشکلات لجستیکی بوده است.
روزنامه “بیلد” آلمان نخستین رسانه آلمانی زبان بود که خبر لغو سفر محمدجواد ظریف به اروپا را منتشر کرد.
همچنین دویچه وله فارسی نیز در همین رابطه خبر داد که گزارشگر این روزنامه احتمال ارتباط لغو این سفر با خبر اعدام نوید افکاری را منتفی ندانسته است.
در گزارش این روزنامه به واکنش ورزشکاران و اتحادیه ورزشی آلمان نسبت به خبر اعدام نوید افکاری اشاره شده است.
روزنامه “زوددویچه تسایتونگ” نیز در همین زمینه نوشت که ظریف احتمالا از آن واهمه داشته که در آلمان در ارتباط با اعدام نوید افکاری ناگزیر به پاسخگویی به پرسشهای خبرنگاران و همتایان خود شود.
سفارت آلمان در تهران نیز در توییتی اعدام نوید افکاری را غیرقابل پذیرش خواند و آن را شیوهای برای «خاموش کردن صداهای مخالف» در ایران دانست.
این سفارتخانه در توییت خود همچنین نوشت: « دو برادر نوید هنوز در زندان هستند و اکنون به همبستگی ما نیاز دارند!»
اتحادیه جهانی کشتی نیز در این رابطه نوشته است که خبر اعدام نوید افکاری برایشان “ویرانگر” بوده است. این اتحادیه در بیانیه خود آورده که “بسیار متاسف” است که تلاشهای کشتیگیران سراسر جهان و اتحادیه جهانی کشتی برای جلوگیری از اعدام به نتیجه نرسیده و با خانواده وی اظهار همدردی کرد.
بابی گرین، از قهرمانان هنرهای رزمی و کشتی آمریکا، نیز بعد پیروزی در مسابقه، مصاحبه تلویزیونی را ناتمام گذاشت و گفت خبر اعدام #نوید_افکاری که قبل مسابقه شنیده “من را به هم ریخته. فکر کردم جان این قهرمان را نجات میدهیم. یک نفر بابت اعتراض جانش را از دست داد.”
سعید فضل اولی، ملىپوش قایقرانی آلمان نیز در این باره گفته است: اعدام نوید افکاری بر جامعه ورزشی ایران سایه خواهند انداخت