شاهزاده فیصل بن فرحان: هرگونه توافق جدید با حکومت ایران الزام‌آورترخواهد بود

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه پادشاهی عربی سعودی، در گفتگو با مطبوعات این کشور درباره برجام گفته است : کشورش پیام‌هایی دریافت کرده مبنی بر اینکه هر توافق هسته‌ای جدید با ایران، الزام‌آورتر از گذشته خواهد بود.

بن فرحان در ادامه افزوده است  که «التزام‌های جدید ایران در زمینه توان موشکی و حمایت از گروه‌های مسلح در منطقه خواهد بود.»

وی گفت که « اطمینان داریم که جامعه جهانی با بی‌ثباتی‌های ناشی از اقدامات ایران برخورد می‌کند و باور داریم جامعه جهانی به نواقص موجود در توافق هسته‌ای با ایران خواهد پرداخت.»

وزیر خارجه سعودی در ادامه تاکید کرد اگر تهران رفتارهایش را تغییر دهد، سعودی آماده گفتگو است.

گفتنی است که نمایندگان قدرت‌های جهانی و ایران، چهار روز پیش ، در چارچوب کمیسیون مشترک درباره احیای توافق هسته‌ای و احتمال بازگشت مجدد آمریکا به برجام گفت‌وگو کردند. قرار است این گفت‌وگوها در فردا (سه‌شنبه)  در وین پیگیری شود.

همزمان دولت بایدن نیز با استقبال از این نشست، آن را “گامی مثبت” توصیف کرد و آمادگی ایالات متحده برای بازگشت به برجام را یک‌بار دیگر اعلام نمود. اما با این حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده بود که اگر ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای بازگردد واشینگتن نیز آماده بازگشت است.

این در حالی است که فرانسه نیز به ایران هشدار داد  در حمایت از گفتگوهای جاری درباره توافق برجام بردارد، به نقض تعهدات هسته‌ای‌اش پایان دهد.

همزمان در تهران، نیز عباس عراقچی، معاون ظریف ، در گفت‌وگویی مواضع ایران در نشست وین طی کمیسیون مشترک برجام را دقیقاً مبتنی بر مواضع خامنه ای  اعلام کرد.

وی  گفت: «ما در وین هیچ مذاکراتی با آمریکایی‌ها چه مستقیم چه غیر مستقیم نخواهیم داشت. ما با کمیسیون مشترک و کشورهای ۱+۴ مذاکره می‌کنیم و خواسته و شرط خودمان را برای بازگشت به برجام به آنها اعلام خواهیم کرد.»

عراقچی  با رد هرگونه طرح گام به گام برای مذاکره با آمریکا تأکید کرد: «این را هم بگویم که ما هیچ طرح گام به گام یا پیشنهاد گام به گام نداریم و قبول نمی‌کنیم. یک گام از نظر ما بیشتر وجود ندارد و آن این است که آمریکا تمام تحریم‌هایی که بعد از خروج ترامپ مجدداً اعمال شد یا جدیداً اعمال شد یا برچسب آن عوض شد اینها باید مشخص شود و آمریکا باید اینها را بردارد بعد ما راستی‌آزمایی می‌کنیم و به تعهداتمان برمی‌گردیم.»

این در حالی که ایالات متحده تأکید کرده که در تعامل با شرکای خود در توافق هسته‌ای و کشورهای دیگر برای یافتن بهترین راه ممکن جهت بازگشت دوطرف به برجام از جمله «برداشتن قدم‌های اولیه از هر دو طرف، همزمان با انجام مذاکرات غیر مستقیم برای پیشبرد اقدامات لازم از طریق متحدان اروپایی خود است.