شرکت بیونتک که با همکاری شرکت فایزر واکسن کورونا را تولید میکند آن را برای مقابله با ویروس جهشیافته هم موثر میداند. مشاهده گونه جهشیافته کرونا در بریتانیا بحث کارآمدی واکسنهای تولید شده را پیش کشیده است.
آژانس دارویی اروپا از دو روز پیش مجوز استفاده از واکسن کرونای دو شرکت آلمانی و آمریکایی بیونتک و فایزر را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر کرد.
در روزهای اخیر خبر مشاهده گونه جهشیافتهای از ویروس کورونا در بریتانیا، که قبلا در مناطق دیگر نیز سابقه داشته، این پرسش را مطرح کرده که واکسنهای تولید شده تا چه میزان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ و مقابله با گونههای جدید ویروس موثر هستند.
در همین زمینه اوگور شاهین، از بنیانگذاران شرکت بیونتک، که دفتر مرکزی آن در شهر ماینس قرار دارد، با ابراز اطمینان در این باره گفت که محصول مشترک این شرکت و شرکت فایزر برای مقابله با گونههای جهشیافته کورونا هم کارآمد هستند.
این پزشک و پژوهشگر ترکتبار آلمانی سال ۲۰۰۸ همراه با همسر و همکار خود اوزلام توریجی، شرکت بیونتک را پایهگذاری کردند و واکسنی که در پژوهش و تولید آن مشارکت دارند نخستین واکسن کروناست که در ایالات متحده و اتحادیه اروپا مجوز دریافت کرده است.
شاهین در گفتوگو با شبکه یک تلویزیون آلمان درباره گونه جهشیافته کرونا میگوید، واکسن بیونتک – فایزر از جهات مختلف به ویروس حمله میکند و در حال حاضر اطمینان دارد که ایمنی ایجاد شده توانایی مقابله با گونههای جهشیافته کرونا را هم خواهد داشت.
او به خبرگزاری آلمان هم گفته که جهش گونه جدید ویروس اندکی شدیدتر بوده و لازم است بر روی آن آزمایشهایی انجام شود که حدود دو هفته طول خواهد کشید. اما در عین حال ابراز اطمینان کرده که این جهش مکانیزم اثربخشی واکسن را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
شاهین افزود: آنتیژنی که بنیان ساخت واکسن کرونا بیونتک- فایزر قرار گرفته از هزار و ۲۷۰ اسید آمینه مختلف تشکیل میشود و در نمونه جهشیافته ویروس فقط ۹ تای آن تغییر کرده که کمتر از یک درصد است.
او افزود بدون تلاش برای بیخطر جلوه دادن ویروس جهشیافته، باید در نظر گرفت که واکسن بیونتک- فایزر به طور اصولی این امکان را دارد که خیلی سریع با گونههای جهش یافته ویروس منطبق شود.