شرکت توییتر حساب کاربری ترامپ را به ادعای تحریک شهروندان، برای همیشه بست

اقدام کم سابقۀ کمپانی توییتر در بستن حساب کاربری پرزیدنت ترامپ، که اقدام دیگری برای محدود ساختن او در بیان دیدگاه ها و خواسته هایش می باشد، ساعاتی پس از آن انجام گرفت که خانم نانسی پِلٌوسی رئیس مجلس نمایندگان از حزب دموکرات، خواستار خارج کردن رمز فرمان حمله اتمی از دسترسی رئیس جمهوری گردید که مبادا به طور ناگهانی دستور حمله هسته ای به یک کشور دیگر، مثلا ایران، صادر کند و موجب بروز یک جنگ ناخواسته شود. نانسی پلوسی همچنین خواهان آغاز روند برکناری پرزیدنت ترامپ از قدرت شده و این در حالی که تنها یازده روز به پایان دوران ریاست جمهوری او باقی مانده و بعید می نماید که چنین روندی شایسته باشد، زیرا گذراندن همه مراحل آن ممکن است هفته ها به درازا بکشد.

پرزیدنت ترامپ در سخنان روزهای اخیر گفته است که قصد دارد مقام ریاست جمهوری را با نظم و ترتیب لازم به رقیب برندۀ خود تحویل دهد، ولی در آئین ادای سوگند وفاداری توسط جو بایدن رئیس جمهوری برگزیده حضور نخواهد یافت.

حساب کاربری پرزیدنت ترامپ در توییتر دوازده سال پیش گشایش یافت و طی این سال ها توییتر مهمترین وسیله رسانه ای برای وی محسوب می شده است. پرزیدنت ترامپ یک بِدعت پایه نهاد و آن استفاده از توییتر به جای شرکت در مصاحبه های تلویزیونی و رادیویی بود.

ترامپ در جریان پیکار انتخاباتی، بارها گفته بود که به رسانه های سنتی اعتمادی ندارد و آن ها علیه وی مطالب غیرواقعی و اخبار نادرست انتشار می دهند و از این رو ترجیح می داد که همیشه پیام های خود را از طریق توییتر به آگاهی مردم برساند.

پرزیدنت ترامپ یکی از فعال ترین کاربران توییتر بود. او در ظرف دوازده سال گذشته، بیش از ۵۷ هزار پیام توییتری انتشار داد، که البته تا پیش از رسیدن او به مقام ریاست جمهوری، برای معرفی کتاب ها و فعالیت های دیگرش به کار می رفت.

استدلال شرکت توییتر در لغو دائم حساب کاربری پرزیدنت ترامپ آن است که او در آخرین پیام های خود، مردم آمریکا را به شورش دعوت کرده بود و بیم آن میرود که در روزهای آینده نیز بر شدت آن بیافزاید.

کمپانی توییتر اعلام کرد که پس از بررسی جامع همه جوانب امر، دستور بستن حساب توییتری شخص پرزیدنت ترامپ و همچنین حساب رسمی او دست زده است.

پرزیدنت ترامپ در واکنشی گفت که رسانه های آمریکایی از روز اول او را مورد اتهام و آزار قرار داده و می دهند و هدفشان مسلط کردن چپ گرایان بر حکومت است. او گفت که چنین رفتاری وی را خاموش نخواهد کرد و ممکن است پلاتفُرم تازه ای برپا سازد که از طریق آن بتواند دیدگاه های خود را بیان کند.

پیشتر نیز گفته شده بود که پرزیدنت ترامپ ممکن است به خاطر بی اعتمادی نسبت به رسانه های موجود، یک شبکه تلویزیونی مستقل برپا سازد. ولی معلوم نیست که سرنوشت چنین طرحی، اگر وجود داشته باشد، چه خواهد شد.