شمارش آرا در انتخابات اسراییل به پایان رسید و حزب لیکود رایزنی ها با احزاب دیگر برای تشکیل کابینه را آغاز نمود

شمارش آرا در انتخابات اسراییل به پایان رسید و حزب لیکود رایزنی ها با احزاب دیگر برای تشکیل کابینه را آغاز نمود

شمارش آرا در انتخابات عمومی اسرائیل امروز پنج شنبه به پایان رسید و معلوم شد در نتایجی که در روز گذشته اعلام  گردید تغییر اساسی داده نشده است و از این رو نمایندگان حزب لیکود می‌توانند از امروز با شتاب بیشتری تماس ها و گفتگوها با احزاب مختلف را برای تشکیل کابینه بعدی  ادامه دهند.

در مجموع پیش بینی می شود که دولت دولت نتانیاهو با دولت کنونی تفاوت عمده ای نداشته باشد ولی این بار توافق بر سر برنامه دولت آینده کار آسانی نخواهد بود.

یکی  از گروه‌های راست که عضویت آن در پارلمان منتفی شد تشکل جدیدی است که نفتالی بنت  و خانوم شاکت هر دو از حزب مذهبی افراط گرا بودند گروه حزبی مستقلی را برپا کردند و نتوانستند وارد پارلمان شوند آنها خواهان  بازشماری آرا هستند ولی تصور نمی رود که این درخواست اگر پذیرفته نیز بشود در نتایج تغییر اساسی بدهد.

نزدیکان نتانیاهو ابراز امیدواری کرده  بودند که اگر این حزب نیز وارد پارلمان گردد نتانیاهو در تشکیل کابینه بعدی با فشارهای کمتری از جانب احزاب ائتلافی رو به رو خواهد بود.

برخی از احزاب  ائتلافی که از جناح بسیار راست گرا هستند شرایطی برای دولت نتانیاهو قائل می شوند که کار تشکیل کابینه را آسان نمی کند همچنین آقای لیبرمن رهبر یسرائیل بن تنهو یا اسرائیل خانه ماست تصمیم گرفت که برای مرخصی به سفر برود و در روزهای گفتگو و تماس با لیکود حضور نداشته باشد لیبرمن با توجه به اهمیتی که حزب او در تشکیل کابینه بعدی ممکن است داشته باشد  او می‌خواهد شرایط خود را بر نتانیاهو بقبولاند.

همچنین گروه احزاب مذهبی متعصب  خواستار اجرای شرایط و وعده‌های هستند که در دولت قبلی به آنها قول داده شده بود .

یکی از موضوع های اصلی که دولت جدید با آن روبرو خواهد بود طرح صلحی که   پرزیدنت ترامپ قرار است برای برقراری آشتی بین اسرائیل و فلسطینی ها عرضه کند گرچه تاریخ دقیق این اقدام هنوز اعلام نشده ولی جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید می گوید که احتمال دارد این کار ماه آینده عملی گردد.

در داخل دولت ائتلافی قرار است نتانیاهو برپا کنند یک گروه راست گرای افراطی وجود دارد که قاطعانه از دادن هرگونه امتیازی به فلسطینی ها مخالفت می ورزد.

همچنین نتانیاهو تعهد کرده است با تشکیل کابینه جدید مجتمع آبادی های اسرائیلی نشین در کرانه باختری  را که در نزدیکی مرز اسرائیل قرار دارد به خاک این کشور ضمیمه کند گرچه برخی تحلیلگران خارجی ادعا کرده بودند که مسئله موفقیت نتانیاهو در انتخابات یک نوع ابراز اعتماد مردم به وی در مورد پرونده های قضایی علیه او می باشد .

ولی در مجموع این پرونده ها موضوع اصلی انتخابات نبود با اینهمه گفته می شود که ممکن است در دولت جدید قانونی به تصویب برسد که به موجب آن همانند کشور فرانسه نخست وزیر یا رئیس جمهوری تا هنگامی که در خدمت هستند قابل پیگرد قضایی نمی باشند.

احزابی که قصد دارند این برنامه را به پارلمان ببرند ادعا می کنند که مقصود آنها نتانیاهو نیست  و این قانون وی را شامل نخواهد گردید .

در این میان دادستانی کل کشور اعلام کرده است که اسناد و مدارک مربوط به اتهامات وارده به نتانیاهو را تا چند ماه دیگر در اختیار وکلای مدافع وی قرار خواهد داد.

بنابراین تاریخ برگزاری  نشست استماع به تعویق می افتد و ممکن است که سال آینده برگزار شود.

جبهه حزبی آبی و سفید که انتخابات را  به نتانیاهو و جناح راست کشور باخته است اکنون باید بررسی کند و تصمیم بگیرد که چه نوع سیاستی را در پیش خواهد گرفت یکی از سران این جبهه اعلام داشت که آنها  زندگی را بر دولت آینده نتانیاهو تلخ خواهند کرد و به شدت در برابر رفتارهای او ایستادگی خواهند کرد ولی این احتمال هم هنوز وجود دارد که تحط شرایطی حزب لیکود و جبهه حزبی آبی و سفید  بتوانند به نوعی همکاری با یکدیگر دست بزنند.

گرچه هر اندازه نتانیاهو در تشکیل کابینه راستگرا موفق باشد احتمال ائتلاف با آبی و سفید کم و کمتر خواهد شد .

با پایان گرفتن شمارش آرا می توان قاطعانه گفت که در انتخابات روز سه شنبه جبهه راست در اسرائیل  بسیار تقویت شده و احزاب مذهبی نیز قدرت بیشتری یافتند و در مقابل جبهه میانه و چپ و همچنین احزاب عربی اسرائیل  تضعیف شدند.

در مجموع با آنکه لیکود و جبهه آبی و سفید هر دو تقریباً آراء مشابهی به دست آوردند ولی در مجموع احزاب راست گرا که شامل احزاب مذهبی نیز می شود قدرت بیشتری یافتند اگر همه احزاب راست گرا  وارد کابینه نتانیاهو شوند او می تواند از شصت و هشت کرسی برخوردار باشد و به این ترتیب شمار کرسی هایی که در اختیار کل رقبای او و جناح میانه اسرائیل قرار خواهد داشت از ۵۲ کرسی فراتر نخواهد رفت.

2 دیدگاه‌

  1. امیدواریم هرکه دراسرائیل سرکار میاید وبرنده میشود یادش باشد که با غده سرطانی حاد منطقه خاورمیانه یعنی {حکومت جمهوری اسلامی ایران } طرف است.

  2. اگر مقدور است و همراهان بنیامین نتانیاهو می باشند، نفتالی بنت و خانوم شاکت هر دو از حزب مذهبی وارد شوند در دولت بنیامین نتانیاهو . درود و برکت بر اسرائیل درود وبرکت بر بنی اسرائیل درودوبرکت بر بنیامین نتانیاهو رهبر عزیز و مقتدر اسرائیل اسمان و زمین اسرائیل با توست .

Comments are closed.