شمار جانباختگان کورونا در شبانه روز گذشته، دوباره به حدود ششصد نفر رسید و بیمارستان ها واکسن و تجهیزات ندارند

وزارت بهداشت حکومت اسلامی، شمار قربانیان ویروس کورونا در شبانه روز گذشته را ۵۹۵ نفر اعلام کرد که مانند همیشه نمی توان این آمار را معتبر دانست. آمار اعلام شده از جانب وزارت بهداشت، ظاهرا کمی کمتر از ارقام رسمی روزهای اخیر است، ولی با گزارش هایی که از بیمارستان ها و گورستان ها رسیده تطابق نمی کند.

بسیاری از مردم همچنان شکایت می کنند که باید ساعت ها در انتظار دریافت واکسن در صف بایستند و در بسیاری موارد به آن ها گفته می شود که واکسن ها تمام شده و باید دست خالی به خانه خود بازگردند.

یک سامانه خبری غیردولتی ایرانی خبر داد که یک و نیم میلیون دوز واکسن کورونا که بخشی از سهمیه ایران در نهاد بین المللی “کوواکس” است، وارد تهران شده است.

مقامات دولتی هنوز این خبر را به طور رسمی تایید نکرده اند.

این واکسن از نوع آسترا زنیکا می باشد که کمبود آن در روزهای اخیر مشکلات زیادی در ایران به وجود آورده و مانع ادامه واکسیناسیون در بسیاری از شهرها و استان ها شده است.

شمار زیادی از افرادی که در دوز اول از این واکسن استفاده کرده بودند، در انتظار دوز دوم بودند که اگر در موعد ضروری تزریق نشود، جان افراد به خطر می افتند و تاثیرات واکسن نخست از بین می رود.

در برخی موارد در ایران، به علت نبود استرازنیکا، دوز دوم از واکسن نوع دیگری تزریق شده که ممکن است جان افراد را به خطر اندازد، و یا فاقد کارایی باشد.

در استان هرمزگان اعلام شد که گونۀ جید ویروس به نام “لامبدا” در سطح گسترده ای در این استان شیوع یافته و از این رو از ورود اتومبیل های غیربومی جلوگیری می شود و محدودیت های دیگری نیز برقرار شده است.

یک مقام بهداشتی استان کردستان نیز گفت که همه تخت های بیمارستان های این استان پر شده و آن ها نمی توانند حتی یک بیمار دیگر را بپذیرند.

همچنین اعلام دشه که در بسیاری از استان های ایران، بیمارستان ها با کمبود شدید کپسول های اکسیژن روبرو هستند که اگر بیمار به آن وصل نباشد، به علت مشکلات تنفسی پس از کوتاه مدتی خواهد مرد.

ده ها نفر از کارکنان نهاد علوم پزشکی کردستان خواهان توجه دولت به حقوق ماهیانه ناچیز و موقعیت کاری خود شدند و گفتند که وضع کنونی نمی تواند ادامه یابد.آن ها می گویند که اکنون پنج سال است که در وضع آنان بهبودی به وجود نیامده است.

اکنون سالهاست که نیروی کار لازم برای برخی موسسات دولتی از جانب شرکت های خصوصی تامین می شود که به کارمندان تحت مدیریت خود، حقوق ناچیزی می پردازند و کارمندان بخش علوم پزشکی کردستان نیز در شمار این گونه کارمندان هستند.

این کارکنان، نه تنها حقوقی کمتر از کارمندان رسمی می گیرند، بلکه از همه حقوق اجتماعی و از جمله بازنشستگی محروم هستند.