شمار مبتلایان به ویروس کورونا همچنان بالا می رود، ولی شمار نسبی جانباختگان، دو برابر مبتلایان شده است

آن گونه که آمارها نشان می‌دهد، متاسفانه اغلب جان باختگان در میان گروه های سنی بالای ۶۰ سال هستند

ویروس کورونا همچنان با سرعت در سراسر ایران شیوع می یابد و اقدامات دولت نتوانسته است از شتاب آن بکاهد و شمار قربانیان و مبتلایان، در ابعادی هراس انگیز همچنان بالا می رود.

در یک خبر رسمی که امروز (یکشنبه) در تهران انتشار یافت، آخرین آمار جان باختگان ویروس کورونا تا بامداد امروز ۷۲۴ تن  اعلام شد و شمار مبتلایان به ۱۳ هزار و ۹۳۸ تن رسید .

با استناد به این آمار رسمی، افزایش نسبی شمار جانباختگان دو برابر افزایش نسبی شمار مبتلایان است. به گفتۀ آگاهان، این امر نشان می دهد که تشکیلات درمانی ایران  با هرج و مرج کامل روبرو است و بیمارستان ها از امکانات کافی برای انجام وظایف درمانی برخوردار نیستند .

دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در این باره گفت:  روند مرگ مبتلایان همچنان صعودی است، به گونه‌ای که رکورد مرگ  در ۲۴ ساعت گذشته بار دیگر شکسته شده است. وی افزود: خوشبختانه ۴۷۹۰ تن بهبود یافته‌اند.

دکتر جهانپور تاکید کرده و هشدار داد:  آن گونه که آمارها نشان می‌دهد، متاسفانه اغلب جان باختگان در میان گروه های سنی بالای ۶۰ سال هستند؛ از میان بزرگترهایی که نقش زیادی در زندگی همه ماها ایفا می‌کنند و برای مراقبت از ایشان هم که شده می‌بایست در منزل ماند.

تعداد مبتلایان به کورونا در سیستان و بلوچستان با ورود هزاران مسافر بیش از دو برابر شده است. رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل ، هشدار داد که در صورت افزایش مسافران کنترل ویروس در این منطقه، به‌شدت سخت میشود. آشنایان امور می گویند حکومت قادر نیست ویروس کورونا را در کشور مهار کند.

هادی میرزایی گفت که «باور غلط مبنی بر اینکه گرمای هوا، ویروس کورونا را نابود می‌کند شمار زیادی مسافر را به این سوق داده به طوری که باعث افزایش موارد مثبت ویروس در این منطقه شده است.»

وی افزود:  از زمان اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در ایران تا ۵۸ ساعت بعد از آن، تنها سه بیمار با نتیجه مثبت در منطقه شمال سیستان و بلوچستان وجود داشت اما به یکباره پس از ورود مسافران به منطقه این آمار با جهش  روبه‌رو شد.

محمدرضا کلایی شهردار مشهد نیز با اعلام این که «به مرحله همه‌گیری ویروس کورونا در مشهد نزدیک می‌شویم، گفت در صورت همه‌گیری، مجبوریم بیماران را به مراکز غیر تخصصی مانند بیمارستان‌های صحرایی منتقل کنیم».

همزمان محمد حسین بحرینی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفته  که امکانات پزشکی در این شهر به حدی کاهش پیدا کرده که پاسخگوی مردم نیست. او گفت اکنون اگر مردم نیاز به خدمات پزشکی داشته باشند ما قادر به ارائه این خدمات نیستیم.

ابراهیم قادری معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز هشدار داد  موارد مبتلا به کورونا در این استان در آستانه افزایش شدید قرار گرفته است. در هفته‌های آینده شاهد تعداد بیماران بسیار بیشتری خواهیم بود.