شورای امنیت سازمان ملل متحد خبرداد : قرار است به ابتکار بریتانیا کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری، همه گیر ی کرونا را در سطح جهان بررسی کند.
گفته شده است که راه های تضمین دسترسی کشورهای در حال توسعه به واکسن کرونا و تزریق این واکسن به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از جمله موضوعاتی است که در دستور کار این جلسه قرار خواهد داشت. جلسه شورای امنیت در حالی تشکیل خواهد شد که تضمین سلامت عمومی در سطح جهان در حیطه وظایف و اختیارات این نهاد نیست.
یادآور می شود که شورای امنیت از زمان آغاز همه گیری بیماری کرونا تاکنون تنها یک قطعنامه درباره این موضوع صادر کرده است. این شورا تابستان گذشته در قطعنامه ای خواستار توقف درگیری ها در کشورهای جنگ زده شد تا امکان مقابله با شیوع ویروس کرونا فراهم شود.
در ادامه این خبر، به گفته برخی دیپلمات های مستقر در سازمان ملل بریتانیا اخیرا پیش نویس قطعنامه ای درباره مدیریت توزیع واکسن کرونا در سطح جهان را با برخی کشورهای دیگر عضو شورای امنیت به اشتراک گذاشته است.
قرار است ۹۲ کشور فقیر جهان تا پایان سال ۲۰۲۱ از طریق ساز و کار «کواکس» یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونا را دریافت کنند. این ساز و کار در مجموع قرار است تا پایان سال جاری میلادی دو میلیارد دوز از واکسن کرونا را در سطح جهان توزیع کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در جریان سخنرانی هایش طی ماههای اخیر تاکید کرده است که جهان بدون دستیابی به ایمنی یکسان از همه گیری کرونا در امان نخواهد بود. او همچنین خواستار اعلام واکسن کرونا به عنوان «دارایی عمومی مشترک» شده است.
در ادامه این خبر امده است که بزرگترین شهر نیوزیلند در پی شناسایی گونه جهشیافته کرونا، سه روز قرنطینه شد
آوکلند، بزرگترین شهر نیوزلند، بهدلیل شناسایی سه مورد ابتلا به گونه جهشیافته ویروس کرونا در این شهر، از امروز (دوشنبه) به مدت سه روز قرنطینه شد.
در این زمینه وزارت بهداشت نیوزیلند نیز اعلام کرد موارد ابتلا در اوکلند گونه جهشیافتهای از ویروس کروناییاند که در بریتانیا شناسایی شده است.
این وزارتخانه گفت نیاز است برای اقدامی سریع و قوی تصمیمگیری شود تا احتمال انتقال بیشتر این ویروس را از بین ببرد.
استرالیا نیز در واکنش به این خبر، سفر بدون قرنطینه را برای مسافران از مبدا همسایه خود، نیوزیلند، به حالت تعلیق درآورد.
این اولین قرنطینه طی حدود شش ماه گذشته در نیوزیلند موفق در مهار کرونا است. نیوزیلند با ثبت فقط ۲۵ جانباخته در اثر ابتلا به کرونا، نقطه امنی از جهان در این همهگیری محسوب میشود.