در تلاش برای مهار کردن شیوع ویروس کورونا در اسرائیل از امروز (چهارشنبه) محدودیت های بیشتری در مورد خروج از خانه و رفت و آمد در خیابان ها و مسافرت های بین شهری برقرار گردید. ولی نگرانی همچنان به شدت ادامه دارد و تنها در شبانه روز گذشته بیش از نود نفر به شمار حامل شناخته شده ویروس افزوده شده است و شمار کل آنان، به ۴۲۷ نفر رسیده است. از میان مبتلایان، تا کنون یازده تن شفا یافته و به خانه های خویش بازگشته اند.
هنوز یازده تن در بیمارستان بستری هستند که حال سه تن از آنان وخیم گزارش شده، و بقیه متوسط یا سبک هستند. خوشبختانه تاکنون در اسرائیل هیچ مورد فوت بیماران رخ نداده که علت آن ممکن است سطح بالای درمان پزشکی در اسرائیل باشد. ولی کارشناسان ارزیابی می کنند که هفته آینده ممکن است سرنوشت ساز باشد و ده ها هزار نفر اسرائیلی مبتلا شوند.
کارشناسان می گویند که تجربه چین نشان می دهد که اوج شیوع ویروس هفته پنجم است و اسرائیل چهار هفته را پشت سر گذاشته و وارد هفته پنجم می شود.
در بدبین ترین ارزیابی ها گفته شده که ممکن است میلیون ها نفر اسرائیلی به ویروس مبتلا شوند و شمار زیادی از آنان فوت کنند. نظام درمانی اسرائیل قادر نخواهد بود همزمان، به شمار بزرگ مبتلایان رسیدگی کند.
در حال حاضر بیش از پنجاه هزار نفر در اسرائیل در قرنطینه هستند و دولت چندین هتل را در چند نقطه کشور در نظر گرفته که در صورت لزوم به قرنطینه مبدل گردند و پذیرای حاملان ویروس و یا افرادی باشند که احتمال وجود ویروس در آن ها می رود.
احتمال می رود که علت بالا رفتن نود نفره مبتلایان با ویروس آن باشد که بر شمار معاینات پزشکی برای شناسایی مبتلایان به تعداد زیاد افزوده شده و نخست وزیر دستور داده که امکانات گسترده تری به کار گرفته شود که شمار معاینات روزانه تا پنج هزار افزایش یابد.
وزیران اسرائیل نیز از نگرانی ابتلا به ویروس در امان نمانده اند. امروز اعلام شد که دو تن از وزیران چند روز پیش در کنار فردی از مقامات کشوری نشسته بودند که به طور قطعی مبتلا به ویروس تشخیص داده شده است. اکنون آن دو باید خود را قرنطینه کنند، ولی برخی نمایندگان پارلمان اسرائیل خواستار قرنطینه کردن همه ۱۲۰ نفر اعضای پارلمان هستند.
طبق محدودیت های جدیدی که برقرار شده، اتوبوس ها بیشتر از ده نفر مسافر سوار نخواهند کرد و رفت و آمد آن ها در هشت شب متوقف می شود. همچنین، در روزهای آدینه و شنبه که آخر هفته محسوب می شود، اتوبوس ها کار نخواهند کرد.
همچنین بحث پیرامون آن که تا چه حد می توان فعالیت های عمومی، اداری و تولیدی را کاهش داد، همچنان دنبال می شود. با آن که یک گروه از کارشناسان گفته اند که کشور باید به یک قرنطینه بزرگ مبدل شود، اکثریت دست اندرکاران بر این باورند که باید فعالیت های اقتصادی در حد معینی ادامه یابد تا کشور دچار ورشکستگی مالی نشود. آن ها می گویند که تامین امور اقتصادی کشور، یکی از ضروریات مبارزه با کورونا می باشد.