حکومت ایران پیش از تحریمهای آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه استخراج می کرد و ۲ میلیون و یکصد هزار بشکه در روز صادرات نفت داشت.
شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نیز گزارش داد که بر اساس آمارهای جدید این شرکت صادرات روزانه نفت ایران در ماه ژوئیه به ۱۰۱ هزار بشکه رسیده است.
پیشتر نیز، خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که تولید نفت ایران در ماه ژوئیه به ۱.۹ میلیون بشکه در روز سقوط کرده است. این رقم نسبت به دوران پیش از تحریمهای ایالات متحده نصف شده است.
آگاهان امور میگویند: مصرف داخلی نفت خام ایران روزانه ۱.۸ میلیون بشکه است و افت تولید نفت کشور به ۱.۹ میلیون بشکه نشان میدهد که کشور ظرفیت چندانی برای صادرات نفت ندارد. رژیم ایران همچنین بیش از ۱۲۰ میلیون بشکه نفت بیمشتری ذخیره شده در خشکی و نفتکشهای لنگر انداخته در خلیج فارس دارد.
آمارهای کپلر، نشان می دهد : متوسط صادرات روزانه نفت ایران در هفت ماه ابتدایی سال جاری میلادی ۲۲۳ هزار بشکه در روز بوده است.
گزارش شده است که حکومت ایران تنها به چین و سوریه نفت صادر میکند. آمارهای گمرکی چین نیزنشان میدهد که ماه ژوئن نفتی از ایران وارد نکرده است، اما اطلاعات کپلر، چیز دیگری می گوید و نشان میدهد نفتکش «گییسل» (گیسل) ایران با دو میلیون بشکه نفت ۱۳ ژوئن محموله خود را تحویل بنادر چین داده است.
یک منبع آگاه که نامی از او برده نشده است در این باره گفت این محموله تحت نام «نفت اندونزی» به چین تحویل داده شده است.
آمارهای کپلر همچنین نشان میدهد ایران در پنج ماه ابتدایی سال روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت به مالزی ارسال کرده، اما آمارهای گمرک مالزی نشان میدهد این محمولهها وارد آن کشور نشده است. این محمولهها تحت نام «نفت مالزی» راهی چین شده است.
خبرگزاری رویترز نیز پیشتر گزارش داده بود، محمولههای نفتی ونزوئلا تحت نام نفت «مالزی» راهی چین میشود.
گزارش جدید کپلر نشان میدهد کل صادرات نفت اعضای اوپک از طریق دریا در ماه ژوئیه به ۱۷ میلیون و ۷۵۷ هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه ژوئن ۵۷۶ هزار بشکه افزایش داشته است.