
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی حکومت ایران اعلام داشت که ماه آینده بتنریزی فاز دوم نیروگاه هستهای بوشهر با همکاری روسیه آغاز میشود. صالحی که در نشست کمیسیون انرژی مجلس سخن می گفت، افزود: «پیمانکار اصلی نیروگاه هستهای بوشهر شرکت روسی “اتم استروی اکسپورت” است».
این کمپانی روسی همان شرکتی است که تکمیل فار اول نیروگاه بوشهر ار مدت ۱۸ سال طول داد و آن را هشت سال پیش تکمیل و راه اندازی کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: با راه اندازی نیروگاه بوشهر حدود ۱۱ میلیون بشکه نفت صرفهجویی میشود، که ارزشافزوده ایجاد شده توسط نیروگاه بوشهر حدود ۷ هزار میلیارد تومان است.
وی گفت : هم اکنون سازمان انرژی اتمی در محور چالش بینالمللی قرار دارد و این مسئله تحمیل شده توسط دیگر کشورها است.برای عبور از این چالش به تامین مالی بیشتری نیاز داریم .
رییس سازمان انرژی اتمی افزود: سازمان انژی اتمی همچون یک سرباز آماده اجرای فرمان فرماندههای ارشد خود می باشد، آنان گفتند غناء را افزایش دهید این کار را کردیم، گفتند؛ سقف تولید اورانیوم غنیسازی شده را به بیش از ۳۰۰ کیلوگرم برسانید، رساندیم، گفتند؛ تولید آب سنگین را بیشتر کنید؛ بیشتر کردیم، بنابراین هر چه را که خواستند انجام دادیم و رد آینده نیز خواهیم داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بر خلاف شایعه های زیاد برخی از رسانه ها که گفته اند، تعدادی از مراکز هستهای غیرفعال هستند، باید بگویم که با بازید شمار زیادی از رسانهها ی داخلی ، از سایت نطنز و اراک این شایعه کذب و خلاف واقعیت از آب در آمد ؛ هم اکنون نیز با بازدید کمیسیون انرژی از سایتها به راحتی می توانند واقعیت را به مردم بگویند.
ایالات متحده پیشتر برای شماری از فعالیتهای اتمی ایران، از جمله فعالیتهای نیروگاه بوشهر، معافیت قائل شده است اما بدنبال اعلام تهران مبنی بر نقض تعهداتش در برجام، دهها عضو کنگره خواستار تحریم کل برنامه اتمی رژیم ایران شدند.
قرار بود نیروگاه اتمی بوشهر در دو واحد و به عنوان اولین نیروگاه اتمی ایران توسط شرکت “کرافت وِرک اونیون” آلمان (Kraftwerk Union AG) ساخته شود. اما با روی کار آمدن تحمیلی حکومت اسلامی ایران و جنگ هشت ساله ایران و عراق این روند متوقف شد تا اینکه روسها ۱۸ سال پیش قرارداد ادامه ساخت نیروگاه را با حکومت ایران امضا کردند. این نیروگاه سرانجام با صرف چندین برابر هزینه و چند دهه تأخیر ۸ سال پیش به بهرهبرداری آزمایشی رسید.الان نیز بیش از ۱۰ سال است که از راه اندازی فاز ۲ سخن می گویند و تاکنون هم پیشرفتی نکرده اند .
حکومت ایران همچنین در طول سال های اخیر بارها ادعا کرده که قصد دارد دست کم هشت نیروگاه اتمی دیگر نیز برپا کند. ولی هرگز به اقدام عملی دست نزده است. آگاهان می گویند که این اظهارت بهانه ای برای ادامه غنی سازی اورانیوم، با این استدلال بوده که ایران برای راه اندازی آن کوره ها، به سوخت اتمی نیاز دارد
شما ناموس خود را ھم به روسیه میدید تا به شما جنگ افزار بده۰ سرانجامِ این کار را ۷ ماہ دیگر خواهید دید۰ این روز را یادت نرہ۰