صعود قیمت ها، از برنج ۴۷هزار تومانی ایرانی گرفته  تا کمیابی اسکلت  و پوست و سنگدان مرغ

اقلام خوراکی اساسی در ایران در افزایش بها با یکدیگر کورس گذاشته‌اند. پس از نان و روغن و شکر، برنج هم گران شد و هم کمیاب، مردم سفره هایشان تهی تر شده است .

بالا رفتن  قیمت‌ها، و گرانی ۳۰ تا ۴۰درصدی  این اقلام ، ظرف یک سال ، کمترین تناسبی با درآمد خانوارها ندارند و  سفره‌های مردم  هم هر روز تهی تر و آب می‌روند. پس از افزایش بهای شکر و روغن و نان، اکنون قیمت برنج ایرانی دو برابر سال گذشته  شده و برنج‌های وارداتی هم توسط باندهای وابسته به تندرویان حکومت  در انبار بنادر تلنبار شده اند .

به گزارش  روزنامه “دنیای اقتصاد”، قیمت هر کیلو برنج ایرانی  ۳۲هزار تا ۳۸هزار تومان، برنج هندی ۲۴ تا ۲۶هزار تومان و برنج پاکستانی ۲۶ تا ۲۹هزار تومان است.

در این گزارش آمده است که دلیل گران شدن  برنج وارداتی، انبار شدن ده‌ها هزار تن بار در بنادر و گمرکات و عدم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی اعلام می‌شود.

افزایش ۱۰ تا  ۲۰درصدی  بهای شیر و لبنیات ظرف دو ماه نیز باعث حذف این اقلام از سبد مصرفی خانوارهای ایرانی شده است. دامداران و شرکت‌های لبنی مسئله را به  کمبود و گرانی علوفه و نهاده‌های دامی و رشد هزینه‌های تمام شده شیر خام نسبت می‌دهند.

این در حالی است که رئیس انجمن تغذیه ایران، سرانه پایین مصرف شیر در این کشور را نگران کننده و ۲۸۰ کیلو کمتر از اروپا خوانده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در تهران هم چند روز پیش ، از گران شدن جوجه و فیله مرغ و کمیاب شدن اسکلت و سنگدان مرغ خبر داد. بسیاری از خانوارهایی که توان خرید گوشت را ندارند، اسکلت و سنگدان چرخ کرده مرغ برای مزه‌دار کردن غذاهای خود استفاده می‌کنند.

حمیده امینی‌فرد، روزنامه‌نگار در توییتر نوشته است: «می‌خواین معنی خط فقر مطلق رو بهتر درک کنین؟ دم غروب برین میادین میوه و تره بار تا ببینین آدم های آبرودار برای برداشتن میوه های خراب و گندیده چطور دعوا می‌کنن و از سروکول هم بالا میرن. زن غرفه‌دار می‌گفت انقدر که مشتری برای میوه‌های گندیده داریم برای میوه‌های سالم نداریم.»