صنایع هواپیمایی چین نیز، به علت منافع خود، حاضر نیست به حکومت ایران هواپیماهای مسافری بفروشد

شرکت چینی بیم دارد که فروش هواپیما به ایران، به منافع مالی آن کمپانی زیان برساند

یک کمپانی بزرگ چین اعلام داشت که حاضر به فروش هواپیماهای مسافربری به حکومت اسلامی ایران نخواهد بود. سخنگوی کمپانی هواپیما سازی چین که یک شرکت دولتی می باشد گفت که از نظر سیاست های اقتصادی آن کمپانی، رژیم ایران “خارج از محدوده” تلقی می شود.

شرکت چینی بیم دارد که فروش هواپیما به ایران، به منافع مالی آن کمپانی زیان برساند.

آگاهان می گویند که هواپیماهای مسافری ساخت چین نیز دارای قطعات متعددی هستند که در ایالات متحده ساخته شده و فروش هواپیما به رژیم ایران، موجب اعلام تحریم علیه این کمپانی توسط ایالات متحده خواهد شد.

آگاهان گفتند که حکومت ایران، همزمان با مذاکراتی که با دولت چین انجام می دهد، همچنان با روسیه نیز در این زمینه مذاکره می کند. ولی صنایع هواپیما سازی روسیه نیز با همان مشکل چین روبرو هستند و بخشی از قطعات مورد استفاده، ساخت ایالات متحده است و ممکن است روسیه نیز نتواند به ایران هواپیماهای مدرن بفروشد.

از سی و نه سال پیش که عوامل وابسته به خمینی سفارت آمریکا در تهران را به اشغال درآوردند،  ایالات متحده یک رشته بحریم های اقتصادی علیه رژیم ایران برقرار کرد که از جمله آن ها ممنوعیت فروش هواپیماهای مسافری بود.

حکومت ایران در این سال به ترفندهای مختلف دست زده تا بتواند هواپیماهای جدید خریداری کند. ولی حتی شرکت اروپایی ایرباس نمی تواند به ایران هواپیما بفروشد، زیرا آن کمپانی نیز از موتور ساخت آمریکا و همچنین قطعات متعدد ساخت ایالات متحده استفاده می کند.

شرکت های هواپیمایی ایران، نه تنها با مشکل خرید هواپیماهای مدرن روبرو هستند، بلکه به دنبال تحریم های اعلام شده از جانب ایالات متحده، برای سوختگیری در فرودگاه های اروپایی و حتی فرودگاه استانبول در ترکیه، با مشکل روبرو می باشند.

پس از امضای برجام، و باطل شدن تحریم های بین المللی، دولت حسن روحانی اعلام کرد که قصد دارد بیش از دویست فروند هواپیما از شرکت های بین المللی خریداری کند. ولی با آن که قراردادهایی به مبلغ حدود دویست میلیارد دلار با ایرباس، بُوئینگ و چند شرکت دیگر امضا شد، خروج ایالات متحده از برجام، و بازگشت تحریم ها، موجب متوقف ماندن این قراردادها گردید.

به موجب مقررات آمریکایی، هر هواپیمایی که دست کم ده درصد از قطعات آن ساخت ایالات متحده باشد، مشمول تحریم می شود و فروش آن به حکومت ایران ممنوع است.

یک دیدگاه

  1. دست برادران چینیم درد نکند این ملت را حقیقتا با تمامی قلبم دوست دارم مردم عیز چین درود بر شما باد شما هم دوستان و یاران اسرائیل هستید در این شک ندارم .

Comments are closed.