صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود: «اقتصاد ایران در وضعیت خوبی قرار ندارد»

صندوق بین‌المللی پول در گزارشی در باره وضعیت کنونی اقتصاد ایران نوشت: «حکومت از لحاظ اقتصادی در وضعیت مناسبی نیست و برای برقراری موازنه بودجه‌اش در سال آینده ، باید بتواند نفت را با قیمت ۱۹۵ دلار به ازای هر بشکه بفروشد».

در این گزارش آمده است: «ایران در سال جاری میلادی با کسری بودجه چهار و نیم درصدی و در سال آینده با کسری پنج و یک‌ دهم درصدی مواجه است. این در حالی است که جمعه گذشته، نفت خام برنت به بهای حدود ۶۲ دلار در هر بشکه به فروش رسید».

با خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای برجام و بازگشت تحریم‌های نفتی ایران که از کشورهای اصلی تولید کننده نفت است این کشور را با مشکل فروش نفت مواجه کرده است که در پی آن این کشور دچار بحران شدید اقتصادی شده است.

صندوق بین‌المللی پول پیشتر گفته بود که اقتصاد ایران در سال جاری شاهد رشد منفی ۹٫۵ درصدی خواهد بود، اما تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور در سال آینده ثابت خواهد ماند.

با افزایش تحریم ها از سوی واشنگتن و محدود کردن معافیت ها نفتی، ارزش پول ملی ایران به شدت کاهش یافت و در نتیجه تجارت خارجی با مشکل مواجه شد و نرخ تورم به شدت افزایش یافت. به گفته صندوق بین‌المللی پول، نرخ تورم ایران امسال به ۳۵٫۷ درصد و سال آینده به ۳۱ درصد خواهد رسید.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد صادرات کالا و خدمات از ایران از ۱۰۳٫۲ میلیارد دلار در سال گذشته به ۶۰٫۳ میلیارد دلار در سال جاری و به ۵۵٫۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش خواهد یافت.