اگر آمار رسمی که در تهران درست باشد، آخرین اطلاعاتی که از جانب وزارت بهداشت پیش از ظهر امروز انتشار یافت، نشان می دهد که شمار قربانیان و مبتلایان به کورونا همچنان رو به کاهش نسبی می باشد. در آخرین بیانیه در این زمینه گفته شده که در شبانه روز گذشته ۹۱ تن جان باخته اند و آمار کل آن ها به ۵۲۰۹ تن رسیده است. سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۸۳۵۰۵ مبتلا به ویروس کرونا شده اند که از این ۱۲۹۴تن تازه بوده و ۵۹۲۷۳ تن نیز بهبود یافتهاند.
در این میان یک پژوهشگر درمانی در تهران ارزیابی کرد که بزودی دارویی برای درمان کووید ۱۹ مورد استفاده قرار خواهد گرفت که در گذشته برای درمان یک بیماری همه گیر به نام ابولا در آفریقا مورد استفاده قرار می گرفته است.
خانم دکتر مینو محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این باره گفت: داروی Remdesivir که در گذشته برای درمان ابولا تولید شده بود، مراحل نهایی کارآزمایی بالینی را برای درمان کرونا طی میکند و احتمالا تا سه ماه آینده به عنوان داروی درمان کووید ۱۹ به دنیا معرفی میشود. داروی ضد ابولا تا کنون در چند کشور مورد آزمایش قرار گرفته، ولی هنوز مراحل نهایی آن به انجام نرسیده و نمی توان گفت که تا چه حد واقعا می تواند کارساز باشد.
خانم دکتر محرز افزود: چین این دارو را در اختیار دارد و اگر تایید شود، میتوانیم این دارو را از چین تهیه کنیم. البته اکنون مقدار کمی از این دارو در کشور وجود دارد و در برخی مراکز درمانی ایران در بهبود بیماران کرونا موثر بوده است.
دکتر محرز گفت: در تهران و اصفهان که شیوع بالای این بیماری را داشتیم به وضعیت مسطح و عبور از پیک این بیماری رسیده ایم و البته در بسیاری از استانها روند کاهشی و نزولی این اپیدمی زودتر شروع شده بود.
دکتر مینو محرز با ابراز نگرانی از بازگشایی مشاغل تاکید کرد که با این کار راه سختی در پیش دارید و موج دوم کورونا شیوع خواهد یافت اگر چه از پیش به مسئولان هم توصیه کرده بودیم که بازگشاییها به تعویق بیفتد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهوری ادعا کرد که در زمینه کیتهای تشخیص و تجهیزات پزشکی کرونا ایران برای صادرات محصولات خود آماده میشود.
ستاری افزود: «ما در حوزه تولید تجهیزات پزشکی معتبر نظیر ونتیلاتور و دستگاههای مختلف اتاق عمل شاهد تحولات فوق العادهای در کشوریم».
وی گفت: هرگونه مشکل کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده در کشور را رد کرد و گفت: «این شرکتها اکنون تاییدیههای لازم را دارند و میتوانند محصولات خود را حتی به اروپا صادر کنند».
یادآور می شود که بیشتر برخی از اعضای ستاد مقابله با کرونا و دانشگاههای علوم پزشکی از کمبود ظرفیت بیمارستانی و تجهیزات لازم در مقابله با این بیماری خبر داده بودند.
معاون اول رئیسجمهوری از تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی برای حفاظت از زندگی و معیشت مردم و فقط برای تأمین چند قلم کالای اساسی خبرداد و گفت: ما در شرایط جنگ اقتصادی چارهای جز این نداریم، اگر در شرایط جنگ اقتصادی نبودیم به این سمت نمیرفتیم. این در حالی که پیشتر نیز گفته بودند ۸/۴ میلیون دلار ارز دولتی گم شده است.
اسحاق جهانگیری افزود: ما همیشه در اقتصاد طرفدار این بودیم که محدودیتها و دخالتهای دولت را به حداقل برسانیم. وضعیت ما الان دفاع از زندگی مردم و اقشار ضعیف است و به همین خاطر ما امسال هر کیلو گندم را در مزرعه ۲۵۰۰ تومان خریدیم و پس از تبدیل آن برای آرد، هر یک کیلوی آن را ۶۶۵ تومان به نانواها میفروشیم تا نان با قیمت مناسب به دست مردم برسد.