طرح ایالات متحده در شورای امنیت، علیه تسلیحات رژیم ایران، شکست خورد. ولی پیکار ادامه دارد

رد طرح پیشنهادی ایالات متحده علیه رژیم ایران در شورای امنیت، یک شکست بزرگ دیپلماتیک محسوب می شود، ولی ایالات متحده اعلام داشته که از تلاش برای ادامه تحریم های تسلیحاتی علیه رژیم ایران دست بر نخواهد داشت.

در پیش نویس طرحی که ایالات متحده ارائه کرده بود، تاکید شده که تحریم های تسلیحاتی باید برای مدتی نامحدود ادامه یابد و یا دوباره در شورای امنیت به رای گذاشته شود.

از ابتدا مسلم بود که روسیه و چین علیه طرح پیشنهادی ایالات متحده رای خواهند داد. ولی آمریکا امیدوار بود که کشورهای غربی را به طرفداری از این طرح بکشاند و در بین ده عضو غیر دائم شورای امنیت نیز چند کشور از آن جانبداری کنند.

ولی در جریان رای گیری شب گذشته، نه تنها فرانسه و بریتانیا رای ممتنع دادند، بلکه از میان ده کشور دیگر نیز، تنها جمهوری دومینیکان بود که با آن موافقت کرد.

ایالات متحده  و به ویژه شخص مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تلاش های بسیار کردند تا کشورهای عضو شورای امنیت را به اهمیت ادامه تحریم ها متقاعد سازند. شورای همکاری خلیج فارس که از امیرنشین های عرب تشکیل شده، به درخواست ایالات متحده، بیانیه ای منتشر ساخت و خواهان ادامه تحریم گردید و هشدار داد که خرید جنگ افزارهای پیشرفته از جانب رژیم ایران، امنیت منطقه را بیش از پیش به خطر خواهد انداخت.

ولی کشورهای اروپایی، که همچنان در امید ادامه داد و ستد با رژیم ایران هستند، دست همکاری ندادند و شکست ایالات متحده را عمیق تر ساختند.

ایالات متحده از پیش گفته بود که اگر این طرح تصویب نشود، ایالات متحده راه های دیگر برای اجرای هدف خود دارد و بر شدت فشارها علیه حکومت ایران خواهد افزود و تحریم های بیشتری علیه کشورهایی که با رژیم ایران به داد و ستد تسلیحاتی بپردازند برقرار خواهد ساخت.

سفیر اسرائیل در سازمان ملل، گیلعاد اِردان، از شکست تلاش دیپلماتیک ایالات متحده ابراز تاسف کرد و آن را موجب شرمندگی شورای امنیت و همه کشورهایی دانست که حاضر به پشتیبانی از این طرح نشدند.

اردان گفت: در شرایط کنونی که رژیم ایران تهدید می کند که منطقه را به آتش خواهد کشید، اعطای امکان به این رژیم برای خرید جنگ افزارهای بیشتر یک تهدید جدی تر برای همسایگان ایران به وجود خواهد آورد.

سفیر اسرائیل گفت: نهادی که رسالت آن تقویت امنیت در جهان است، با رد قطعنامه آمریکایی، عملی با عدم امنیت و به فتنه گری های رژیم ایران، دست یاری می دهد.

ولی سفیر ایران در سازمان ملل، مجید تخت روانچی تهدید کرد که اگر ایالات متحده بخواهد تحریم های بیشتری علیه حکومت اسلامی برقرار سازد، رژیم ایران امکانات نا پایانی برای انتقام جویی در اختیار دارد.