آخوند مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خبرداد که محمدجواد ظریف در روز یکشنبه برای ارائه توضیحات در خصوص قطعنامه شورای حکام و قرارداد ۲۵ ساله بین ایران و چین به مجلس احضار شده است.
وبسایت انتخاب نیز در این باره نوشته اشت : محمدجواد ظریف یکشنبه هفته گذشته نیز با حضور در جلسه علنی مجلس شورا، گزارشی از آخرین تحولات سیاست خارجی کشور به نمایندگان ارائه کرد.علیرغم پاسخگویی ظریف به سوالات نمایندگان در حوزههای مختلف سیاست خارجی، تعدادی از نمایندگان به توهین علیه وی پرداخته و مانع از ارائه توضیحات کامل از سوی وزیر امور خارجه شدند. واکنش نمایندگان به پاسخهای ظریف طی روزهای گذشته واکنشهایی را در فضای رسانه ای و مجازی در پی داشته است.»
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه حکومت نیز قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین را سندی افتخارآفرین توصیف کرد و مدعی شد که این سند یک افق ۲۵ ساله را با چین ترسیم میکند و با مذاکره در خصوص این سند نشان میدهیم که یک رابطه استراتژیک با چین داریم.
پیشتر، ۲۳ ژوئن هیأت دولت ایران به ریاست حسن روحانی، پیشنویس نهایی برنامه ۲۵ ساله همکاریهای جامع ایران و چین را بررسی و تأیید کرده بود.
در همین زمینه ریاست ریاست جمهوری حکومت ایران نوشته است : «در پی بحث و بررسی پیرامون برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین، وزارت امور خارجه ماموریت یافت که طی مذاکرات نهایی با طرف چینی، بر اساس منافع متقابل بلندمدت، این برنامه را به امضای طرفین برساند».
همزمان محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران و عضو کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در سخنانی انتقادی گفت: «شنیدهایم که در حال مذاکره هستند و میخواهند یک قرارداد جدید ۲۵ ساله با یک کشور خارجی منعقد کنند و هیچکس هم خبر ندارد».
وی در دیدار با جمعی از مردم استان گیلان گفت: «هر قراردادی که مخفیانه و بدون در نظر گرفتن خواست و اراده ملت ایران با طرفهای خارجی منعقد شود و برخلاف منافع کشور و ملت باشد، معتبر نیست و ملت ایران آن را به رسمیت نخواهد شناخت».
پس از این سخنان بود که حساسیتها به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین و برخی گمانهزنیها درباره اعطای امتیازات به دو کشور خارجی افزایش یافته است.