جواد ظریف درگفتوگوی تلفنی شب گذشته با همتای قطری خود شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی با اشاره به “برخی تحرکات مشکوک و شیطنتهای ایالات متحده در منطقه”، تاکید کرد که «مسئولیت عواقب هرگونه ماجراجویی احتمالی بر عهده واشنگتن خواهد بود».
ظریف این سخنان را همزمان با سال مرگ قاسم سلیمانی در وبسایت وزارت خارجه حکومت ایران منتشر کرده است.
گفته شده است که در این گفتوگو درباره آخرین مسائل روابط دوجانبه و تحولات منطقهای تبادل نظر شده است.
ظریف در ادامه بر «لزوم مشارکت همه کشورهای منطقه در تامین ثبات و امنیت فراگیر به دور از دخالت بیگانگان و اجتناب از هرگونه تنش»، تاکید کرده و ضمن اشاره به برخی تحرکات مشکوک و شیطنتهای ایالات متحده در منطقه، گفته است که مسئولیت عواقب هرگونه ماجراجویی احتمالی بر عهده واشنگتن خواهد بود.
این از آن جهت در شرایط کنونی مهم تلقی میشود که پایگاه هوایی العدید، بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه در قطر واقع است.
در روزهای اخیر، همزمان با سالگرد کشتهشدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، منابع خبری از آمادهباش نیروهای آمریکایی منطقه برای پاسخ به هر گونه اقدام ایران خبر دادهاند.
از سوی دیگر، سالگرد حمله تلافیجویانه ایران به پایگاه آمریکایی عینالاسد هم نزدیک است. اختلالی که در روزهای گذشته در شبکه جیپیاس رخ داد و تعداد زیادی کوهنورد را در اطراف تهران گرفتار کرد، و موجب کشته شدن شمار زیادی از آنان شد را به تلاش سپاه پاسداران برای مختل کردن عملیات انتقامی حمله به پایگاه عینالاسد در تاریخ ۱۸ دیماه نسبت داده میشود.
در پی گزارشها درباره اختلال در کارکرد سیستم موقعیتیابی جهانی (جیپیاس) در تهران و تاثیر آن بر مرگ کوهنوردان در ارتفاعات این شهر، علی ربیعی، سخنگوی دولت، وجود اختلال را تایید کرد و از بررسی موضوع در شورای عالی امنیت ملی خبر داد.
او در زمینه ارتباط اختلال با کشته شدن کوهنوردان اشاره کرد مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان، هم این موضوع را در هیات دولت مطرح کرده است. سخنگوی دولت در ادامه ادعا کرد: « علت حادثه فوت کوهنوردان سرمای منفی ۳۰ درجه و وزش باد شدید بوده است.»
علی ربیعی وجود اختلال در سیستم جیپیاس را غیر عمدی عنوان کرد.پیشتر نیز پاسدار حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران در حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط موشک های سپاه پاسداران، که منجر به کشته شدن همه سرنشینان ان (۱۷۶ تن ) شد ، آن را “خطای انسانی “خواند