محمد جواد ظریف در مباحثات شورای امنیت چنین گفت: «آمریکا باید به مردم ایران غرامت دهد و تمام خسارات وارده بر مردم ایران را که هیچ دلیلی جز برآورده کردن وعدههای انتخاباتی داخلی اش نداشته، به طور کامل جبران نماید».
ظریف افزود: « ایالات متحده کشورهای امضاء کننده توافق هسته ای را به خروج از این توافق تشویق میکند».
وزیر خارجه حکومت ایران از شورای امنیت سازمان ملل نیز گله کرد و گفت: « حتی یک جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای نکوهش دولت آمریکا یا حداقل برای بررسی نقضهای مکرر آن تشکیل نشده است».
ظریف در ادامه گفت: «شورای امنیت سازمان ملل در یک وضعیت تاریخی قرار گرفته است؛ اینکه میخواهد قوانین جهانی را عمل کند و یا به قانون جنگل بازگردد؟»
ظریف ادعا کرد که رئیس جمهوری ایالات متحده پیشتر اعلام کرده که امریکا حتی قبل از خروج از برجام رفتارهایی خلاف این توافقنامه انجام داده است.
رژیم تهدید کرده که در صورت تمدید تحریم های تسلیحاتی از برجام خارج خواهد شد و روند پروژه های اتمی خود را نه تنها از سر میگیرد بلکه شتاب می دهد.
روز گذشته برایان هوک طی سفرهای کوتاهی به عربستان و اسرائیل آشکارا خواهان تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم شد.
ظریف در ادامه سخنانش در این باره گفت: با خروج آمریکا از برجام، همه طرفهای اروپایی برجام از ایران خواستند که تنها چند هفته صبر کند تا بتوانند زیانهای حاصله از خروج آمریکا را جبران کنند. ظریف در ادامه مدعی شد: با اینحال جمهوری اسلامی یکسال صبر کرد. آژانس بینالمللی هستهای در این مدت سختگیرانهترین بازرسیها را در تاسیسات ایران داشته است.
ظریف گفت: توافق برجام با وجود آگاهی از اختلافات قبلی ما با این کشور صورت گرفت.
خامنه ای پیش از خروج آمریکا از برجام تهدید کرده بود که اگر از برجام خارج شوند ما آن را آتش میزنیم اما تاکنون رژیم و شخص خامنه ای نه تنها این کار را نکرده بلکه همواره از بازگشت ایالات متحده به برجام سخن گفته اند.
در پایان سخنرانی جواد ظریف با نقل قولی از محمد مصدق گفت: «شورای امنیت نمیتواند از این دریافتن مشروع و قانونی بودن حرفهای ما اجتناب کند و این شورا باید متوجه باشد که ما مجبور نخواهیم شد که از راه خود عدول کنیم».
ظریف در حالی از محمد مصدق در سخنرانی اش نام می برد، که روح الله خمینی به صراحت درباره مصدق گفته بود او مسلمان نبود و اگر مانده بود سیلی بر اسلام میزد و مقام های رسمی ایران به ندرت از مصدق نام می برند و حتی در سالهای اخیر تلاش هایی برای نام گذاری خیابان یا میدانی به نام مصدق با واکنش نهادهای نزدیک به رهبر ایران مواجه شده است.