محمدجواد ظریف وزیر خارجه حکومت ایران در یک مصاحبه تلویزیونی در باره حمله به پالایشگاه آرامکو در عربستان سعودی و مطرح ساختن موضوع دخالت ایران در این حمله که با هشدارهای ایالات متحده و دولت ریاض در مورد تنبیه رژیم ایران همراه بود، هشدار داد و گفت: اقدام نظامی علیه ایران به یک “جنگ تمامعیار” در منطقه کشانده خواهد شد.
ظریف افزود: «من در صحبتهای خود درباره دفاع از کشورم بسیار جدی هستم. با جدیت تمام میگویم که خواستار درگیری نظامی نیستیم اما در راه دفاع از خاک خود هرگز درنگ نخواهیم کرد. اقدام نظامی علیه ایران بر اساس دروغی که آنها درباره نقش داشتن ایران در حمله به تأسیسات نفتی عربستان میگویند، کشتههای زیادی برای آنها خواهد داشت. عربستان باید تا آخرین سرباز آمریکایی بجنگد»
ظریف گفت : «ایران امیدوار است که درگیری در منطقه رخ ندهد. ما خواستار مذاکرهای با کشورهای منطقه هستیم. البته امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد، مگر اینکه واشنگتن طبق مفاد توافق هستهای سال ۲۰۱۵ [برجام] تحریمها علیه ایران را بهطور کامل لغو کند.»
وی افزود: «برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام توافقی است که ما و آمریکا در آن حضور داشتیم. حالا چرا باید دوباره بر سر آن مذاکره کنیم. چرا باید توافق جدیدی را آغاز کنیم که ممکن است در یک سال و نیم آینده بار دیگر از اعتبار ساقط شود»؟
محمد جواد ظریف وزیر خارجه حکومت ایران امروز (آدینه) برای حضور در مقر سازمان ملل عازم نیویورک شده است
عربستان سعودی درنامه ای به دبیرکل و شورای امنیت سازمان ملل: سلاح مورد استفاده در حمله به آرامکو، ایرانی است
عربستان سعودی در دو نامه جداگانه به دبیرکل و همچنین رییس شورای امنیت سازمان ملل نوشته که حمله به تاسیسات آرامکو، یک حمله تروریستی سازمانیافته بوده که با بررسی های انجام شده مشخص شده که که “سلاح مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، ایرانی است.”
عربستان سعودی در این نامهها خواسته که مطابق قوانین بینالمللی به این حملات پاسخ خواهد داد و از متخصصان سازمان ملل خواسته است تا در تحقیقات درباره این حملات مشارکت داشته باشند.
جاناتان هافمن، سخنگوی وزیر دفاع آمریکا، پیشتر در این باره گفته بود : ایران مسئول این حمله است و این موضوعی بینالمللی است. ایران به مناطق مسکونی حمله کرده و آمریکا میخواهد ایران اقدامات شرورانهاش را رها کند و به دیپلماسی برگردد.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، نیز گفته بود حمله به زیرساختهای نفتی کشورش “آزمایش واقعی عزم جهانی”برای مقابله با اقدامات خرابکارانهای است که ثبات بینالمللی را تهدید میکند.
وزارت دفاع عربستان سعودی با جمع اموری شواهد و مستندات با به نمایش گذاشتن بقایای موشکها و پهپادهایی که در حملات اخیر به تاسیسات نفتی این کشور استفاده شده بود، اعلام کرد ه بود که حکومت ایران به تاسیسات نفتی ارامکو حمله کرده است .
شبکه خبری سیبیاسنیوز، نیز روز چهارشنبه به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داد: «حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی از سوی علی خامنهای تایید شده بود، تنها به این شرط که حمله بهگونهای انجام شود که جمهوری اسلامی بتواند آن را انکار کند»
مقامهای حکومت ایران ، حمله به پالایشگاه ارامکو سعودی را رد میکنند و تاکید دارند که این حمله توسط حوثیهای یمن که مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، انجام شده است .
ترکی المالکی سخنگوی وزارت دفاع عربستان سعودی، پیشتر گفته بود : «حوثیها به دنبال آن هستند تا بر حمله تروریستی از سوی سپاه پاسداران سرپوش بگذارند اما این همان سلاحهایی است که رژیم ایران و سپاه پاسداران علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیر نظامی در ماه مه گذشته به کار برده بود».