سخنان محمد جواد ظریف در مورد سیاست خارجی و دفاعی رژیم که مورد خشنودی برخی تندروهای حکومت قرار نگرفته بود، موجب گردید که رئیس کمیسیون امنیت و امور خارجی مجلس شورای اسلامی، او را برای ادای توضیحات احضار کند. وزیر خارجه حکومت اخیرا در سخنانی گفته بود: «آن چیزی که کشور ما را حفظ میکند، سلاح های نظامی نیست. زیرا توان ما در مقابل توان تسلیحاتی آمریکا چندان قوی نیست نخواهد بود، بلکه فرهنگ و ایثار مردم است که انقلاب را حفظ می کند».
این سخنان، در واقع به انتقاد از بزرگ نمایی های سپاه پاسداران تعبیر شد که مرتبا ادعا می کند قادر است اسرائیل را نابود کند و دو هزار هدف نظامی آمریکا را با خاک یکسان سازد.
اکنون، آخوند مجتبی ذوالقدر رئیس کمیسیون امنیت و امور خارجی مجلس، که خود در گذشته یکی از فرماندهان سپاه پاسداران بوده، او را برای ادای توضیحات، فراخوانده است.
وزیر خارجه حکومت در پاسخ به این احضار گفت: بنده افتخار میکنم در خارج از کشور محکمترین دفاع ها را از همه سیاست های جمهوری اسلامی داشتم. چه خودم در این سیاستها نقش داشته باشم، چه نداشته باشم، من بارها اعلام کردم که همه ما در تحلیل باید مجتهد باشیم اما در عمل باید مقلد باشیم و من با دفاع از تمام سیاستهای جمهوری اسلامی به نقش خود عمل کردم، هیچ کس به اندازه من از توان موشکی جمهوری اسلامی دفاع نکرده است.
محمد جواد ظریف پیشتردر دانشگاه تهران گفته بود: آن چیزی که کشور ما را حفظ میکند سلاح های نظامی، که در مقابل توان تسلیحاتی آمریکا چندان قوی نیست نخواهد بود، بلکه فرهنگ و ایثار مردم است که انقلاب را حفظ می کند اگر اشتباه فکر میکنم به من بفرمایید.
ظریف افزود: سخنان من در مورد توان موشکی ایران همان سخن روح الله خمینی در سال اولروی کار امدن نظام بود، ایشان معتقد بودند آنچه انقلاب و کشور ما را حفظ میکند حضور و حمایت مردم است نه چیز دیگر.
ظریف با انتقاد از یک خبرگزاری که سخنان او را تقطیع کرده بود تاکید کرد: من همواره در خارج و داخل از توان دفاعی و موشکی کشور دفاع کرده ام و مصداق این موارد را می توان در سخنانم در اجلاس های کشورهای هند، آستانه و دوحه بیان کرد.
ظریف درباره بخش دوم سوال آخوند پاسدار مجتبی ذوالنوری در خصوص ادعای وجود پولشویی در کشور گفت : در دنیا به خاطر این که کنوانسیونهای مربوط به پولشویی را امضا نمی کنیم، دولت جمهوری اسلامی متهم به پولشویی است. اما من تاکید کرده ام دولت و نظام جمهوری اسلامی از این اتهام مبرا هستند اما در کشور منافعی هم وجود دارد که مانع امضا معاهدات میشود.
ظریف اعتراف کرد: مردم ما از نظام فاصله گرفته اند و تاکید میکنم آنچه که باعث احساس ضعف آمریکایی ها تا امروز شده است توان نظامی ما نبوده بلکه اتحاد مردم بوده است. که با توجه به شرایط بحرانی که در کشور وجود دارد این اتحاد کمرنگ شده است .
وی تاکید کرد: بنده کار خود را در امور دیپلماتیک بلد م و گفت: در یکی از مذاکرات جان کری به من گفت چرا شما فردو را ساختید اگر بخواهیم میتوانیم آن را به راحتی نابود کنیم من به او گفتم بعدش چه میشود، کری به من پاسخ داد به خاطر نگرانی از همین است که این کار را نمیکنیم. این نکته مهمی است که باید در داخل کشور به آن توجه کنیم و من با طرح این موضوع در آن سخنرانی خواستم به اندیشمندان آمریکایی این نکته را بگویم به قدرت مردم ما توجه داشته باشند.