فیصل بن فرحان ، وزیر امور خارجه عربستان در گفت و گو با بخش انگلیسی شبکه العربیه، حکومت ایران را به اقدامات تروریستی در اروپا متهم کرد و گفت که ریاض از گفتوگو بین واشنگتن و تهران حمایت میکند، ولی این تهران است که درهای گفت وگو را بسته است.
عادل الجبیر پیشتر گفته بود که تصمیم گیرنده اصلی در ایران علی خامنه ای و سپاه پاسداران است نه مقامات دولتی ایران .
فیصل بن فرحان گفت، پادشاهی عربستان از گفتوگوی امریکا و ایران حمایت میکند، اما این تهران است که درهای گفت وگو را بسته است.
وزیر خارجه عربستان افزود: شما شاهد دخالت ایران از لبنان تا سوریه و از یمن تا عراق هستید، ایران در این مناطق ضمن حمایت مالی و نظامی از شبه نظامیان با استفاده از خشونت، از حملات نظامی به دفاتر دیپلماتیک، برنامه سیاسی خود را پیش میبرد.
فیصل بن فرحان در ادامه گفت، ما دست ایران را در توطئههای تروریستی در اروپا و دیگر مناطق به روشنی میبینیم.
اشاره وزیر خارجه عربستان به موضوع دادگاه دیپلمات ایرانی در بلژیک است که به اتهام دست داشتن در طرح بمبگذاری در یک گردهمایی سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده است.
رژیم ایران هر نوع دخالت و آگاهی تهران را از تلاش برای انفجار در گردهمایی مجاهدین خلق در تیر ۱۳۹۷در پاریس، قاطعانه تکذیب کرده است و میگوید پرونده و اتهامات طرح شده علیه این دیپلمات، «نقض مصونیت دیپلماتیک» است.
او در ادامه با اشاره به ترور محسن فخریزاد تأکید کرد که عربستان سعودی از “ترور” حمایت نمیکند، و این بخشی از “سیاست” ریاض نیست.
محسن فخریزاده ، از مقامات ارشد برنامه هستهای –سپاهی ایران هفته گذشته در «منطقه آبسرد» دماوند مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شد. مقامهای سیاسی و نظامی ایران، اسرائیل را مسئول ترور محسن فخری زاده میدانند و وعده گرفتن انتقام او را دادهاند. با این حال اسرائیل تاکنون در این زمینه سکوت کرده است.
او گفت: ما آمادهایم تا درباره موضوعات مهمی که مایه نگرانی هستند، گفتوگوی واقعی انجام دهیم، از جمله در خصوص تکثیر تسلیحات هستهای، استفاده از موشک های بالستیک و« مهمتر از همه٬ فعالیتهای بی ثبات کننده آن».
وزیر خارجه عربستان در ادامه گفت، بدون پرداختن به مسائلی مانند نقش مخرب ایران در تامین مالی گروه های مسلح و سازمان های تروریستی در منطقه و تلاش برای تحمیل اراده خود با زور به سایر کشورها، ما پیشرفت نخواهیم داشت.
عربستان سعودی همانند دولت دونالد ترامپ خواستار توافق گسترده تری با ایران بود که شامل برنامه هسته ای، برنامه موشکی و فعالیت های منطقهای جمهوری اسلامی بشود.
او گفت: ریاض آماده همکاری با هر دولتی است که در واشنگتن بر سر کار بیاید اما تاکید ما این است، رئیسجمهوری آتی آمریکا اگر خواهان تعامل مجدد با ایران است «باید عربستان را شریک مذاکرات کند».