عربستان برای خنثی کردن تهدیدهای ایران، بر سرعت احداث شاه لوله نفت به دریای سرخ می افزاید

ظرفیت انتقال نفت از طریق خط لوله شرق به غرب عربستان را ۲ میلیون بشکه در روز افزایش دهد البته توسعه ظرفیت خط لوله شرق به غرب عربستان دو سال طول می کشد

به دنبال شدت گرفتن تهدیدهای جنگی حکومت ایران که بارها اعلام داشته خلیج فارس را به روی آمد و شد نفتکش های می بندد، در ریاض اعلام شد که عربستان سعودی سرعت عملیات لوله گذاری به سواحل دریای سرخ را به هدف بی نیازی از خلیج فارس افزایش می دهد .

خالد الفالح , وزیر نفت عربستان سعودی گفت : عربستان سعودی به هدف کاهش وابستگی به تنگه هرمز در طرحی ۲ ساله قصد دارد ظرفیت خط لوله های شرق به غرب خود را تا۴۰درصد طی دو سال افزایش دهد تا بتواند نفت کمتری را از طریق تنگه هرمز منتقل کند. ظرفیت انتقال نفت از طریق خط لوله شرق به غرب عربستان را ۲ میلیون بشکه در روز افزایش دهد البته توسعه ظرفیت خط لوله شرق به غرب عربستان دو سال طول می کشد .

فالح افزود: شرکت نفت این کشور موسوم به آرامکو، توانِ عملیاتی خط لوله شرقی-غربی عربستان را به طور کامل به کار گرفته و کار توسعه این خط لوله را نیز آغاز کرده است.

فالح گفت: «در حال حاضر ۵ میلیون بشکه ظرفیتِ این خط لوله، تقریبا عملیاتی است وامیدواریم این مقدار را به ۷ میلیون بشکه در روز افزایش دهیم»

منابع خبری می گویند: این خط لوله که طرح بن سلمان ولیعهد این کشور بشمار می‌آید، باعث توسعه بندر «ینبوع» به عنوان بزرگترین ترمینال نفتی این کشور خواهد شد. در صورتی که خط لوله مذکور به ۷ میلیون بشکه افزایش ظرفیت دست پیدا کند نیاز سعودیها به تنگه هرمز به حداقل می رسد و ظرفیت دریافت سرمایه های خارجی از اروپا و کویت و عراق را خواهد داشت که این مساله سبب حذف تنگه هرمز از مبادلات نفتی جهان خواهد شد.

وی افزود: از وضعیت تقاضای نفت در بازارهای جهانی ابراز رضایت داریم و جای هیچ نگرانی ای از این بابت وجود ندارد چرا که جنگ تجاری میان آمریکا و چین, اثری روی تقاضای نفت آسیا نداشته است.

وزیر انرژی عربستان گفت: واردکنندگان باید پس از حمله به نفتکش ها در خلیج فارس و توقیف کشتی انگلیسی توسط حکومت ایران ، ابتدا امنیت گذرگاه حیاتی تنگه هرمز را تامین کنند .

فالح افزود:« جامعه بین‌الملل باید اقدامی سریع برای حفاظت از عرضه نفت و تنگه هرمز انجام دهد.حدود یک پنجم نفت جهان از این تنگه عبور می کند».

ایالات متحده بدنبال افزایش تنش ها در منطقه و ربودن کشتی بریتانیایی در خلیج فارس تصمیم دارد که یک ائتلاف جهانی برای حفاظت از آبهای خلیج فارس به راه اندازد. انگلستان خواستار حمایت نیروی دریایی اروپا برای حفاظت از کشتیرانی در این منطقه شده استو . هند نیز دو کشتی جنگی به تنگه هرمز فرستاده است.

برای کشورهایی مانند کویت و عراق استفاده نکردن از تنگه هرمز برای صادرات نفت سخت تر است چون تنها خط ساحلی آنها در خلیج فارس است و همچنین  امارات و  ایران که بیشتر نفتشان را از طریق خلیج فارس صادر می کنند .

برخی از صادرکنندگان نفت نیز مانند عراق به دنبال جایگزینی برای تنگه هرمز هستند که این کشورقصد دارد نفت بیشتری را از طریق خط لوله به بندر سیهان ترکیه بفرستد و خط لوله های جدید به بنادر سوریه، لبنان و عربستان سعودی بسازد.