عربستان سعودی انتقال نفت از تنگه باب المندب را از سر گرفته است

عربستان سعودی اعلام کرد از روز شنبه (دیروز) انتقال نفت از تنگه باب المندب را از سر گرفته است. عربستان سعودی روز سوم مرداد گفته بود که در پی حملات شورشیان حوثی یمن به دو نفت کش آن کشور در باب المندب تمامی نقل و انتقالات نفت از دریای سرخ را به طور موقت متوقف کرده است.

روزانه ۴۰۸ میلیون بشکه نفت و محصولات نفتی از این تنگه ۲۰ کیلومتری که دریای عرب را به دریای سرخ وصل میکند و چهارمین گذرگاه بزرگ نفتی جهان است می‌گذرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز وزارت نفت عربستان سعودی در گزارشی از وزیر انرژی این کشور اعلام کرد که: تمام نقل و انتقالات معمول نفت از تنگه باب المندب از سر گرفته شده است.

شرکت نفت عربستان آرامکو نیز روز شنبه در وبسایت رسمی خود اعلام کرد که این شرکت تمامی ابزارها و تدابیر لازم برای تامین امنیت ارسال نفت به مشتریان از بنادر مختلف را مد نظر قرار خواهد داد.

آرامکو همچنین گفت که: بیشترین اهمیت را به موضوع محیط زیست و امنیت انسانها و کادر نفتکشها می‌دهد.

نفتکش‌های عربستان سعودی از بندر باب المندب که در سواحل یمن قرار دارد عبور می کنند و بعد از گذشتن از دریای سرخ و عبور از کانال سوئز راهی اروپا می شوند اروپا نیز از همین مسیر محصولات نفتی را به خاورمیانه صادر می‌کند.

صادرات نفت ایران به اروپا و ترکیه نیز از همین مسیر انجام میشود. حوثی های یمن روز ۳۱ ژوئیه اعلام کردند که به مدت دو هفته آتش بس می کنند و در باب المندب به نفتکش‌ها حمله نخواهند کرد.

عربستان سعودی حدود سه سال است که رهبری ائتلاف منطقه ای در مبارزه با حوثی های تحت حمایت ایران را در دست دارد.

در این میان وزیر نفت عربستان سعودی گفت که: بعد از این که ائتلاف منطقه‌ای تدابیر لازم برای تامین امنیت کشتی‌های کشورهای عضو ائتلاف را اعمال کرد عبورمجدد نفتکش ها از باب المندب برقرار شده است.