همزمان با اعلام اتمام واکسنهای کرونا در شماری از استان های ایران ، علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی و عضو کمیته علمی کرونا در گفتگو با روزنامه دولتی ایران ، گفت: عامل این نابسامانی در ایران به علت بدقولیهای شرکتهای چین و روسیه است
وی افزود : علت بخشی از نابسامانی واکسیناسیون کرونا بدقولی شرکتهای چینی و روسی تولید کننده واکسنهای سینوفارم و اسپوتنیک است.
ناجی گفت: قرار بود شرکت سینوفارم ۳ میلیون دوز از واکسنهای خود را به ایران تحویل دهد، اما تاکنون به این وعده خود عمل نکرده است.
او افزود: «ظرفیت پایین تولید واکسن اسپوتنیک روسی باعث شده حتی کشورهایی که ۲۰ میلیون دوز اسپوتنیک پیشخرید کردهاند در بلاتکلیفی بمانند».
وی در حالی این سخنان را بیان می کند که هر روز بر شمار استانهای بدون واکسن افزوده می شود .
پیشتر بحران واکسن کرونا در استانهای تهران، خوزستان و فارس اعلام شده بود اما امروز ( دوشنبه ) مقامهای برخی دیگر استانها نیز از چنین بحرانی خبر دادند.
مسئولان دانشگاه علوم پزشکی قم امروز اعلام کردند: واکسیناسیون جدید از امروز در این استان متوقف شده است، این در حالی است که وضعیت شیوع کرونا در استان قم، همچنان نارنجی است و یک گام تا وضعیت قرمز فاصله دارد.
بیژن سلیمانپور، معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم هم هشدار داد: «کاهش آمار مبتلایان کرونا با سرعت و شتابی که در پیک ابتلا وجود داشت نیست.»
در استان مرکزی نیز محمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، با تایید توقف واکسیناسیون کرونا در این استان، علت آن را «برخی مشکلات در حوزه واردات واکسن طی روزهای گذشته» دانست.
او در توجیه ناتوانی دولت در تزریق دوز دوم واکسن کرونا نیز گفت عدم تزریق دوز دوم «به معنی این نیست که فرد با دوز اول در مقابل بیماری ایمن نشده است.»
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، نیز گفته است: «اگر قرار باشد دوز دوم واکسنی چهار هفته بعد از تزریق دوز اول، به هر دلیلی رخ ندهد، واکسیناسیون آن فرد باید دوباره از اول شروع شود.
تاکنون بر اساس آمار خود وزارت بهداشت، از جمعیت هشتاد و دو میلیون نفری ایران فقط چهار میلیون و دویست هزار نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده که معادل ۵.۳ درصد جمعیت کل کشور است.