عفو بین‌الملل هشدار داد رژیم با شکنجه و آزار جنسی  با زندگی «محمد نوری‌زاد» بازی می‌کند

سازمان عفو بین‌الملل روز گذشته (آدینه) با انتشار بیانیه ای  حکومت ایران را به “شکنجه و آزار جنسی” و “بازی کردن با جان” محمد نوری‌زاد، فیلمساز و زندانی سیاسی منتقد رهبر جمهوری اسلامی، متهم کرد.

نوری زاد در گزارش های تصویری که در رسانه ها انتشار یافت  حقایق تکان دهنده ای را درباره دروغ پردازی ها و ناکارآمدی حکومت در زمینه حقوق  بشر و حفظ میراث فرهنگی و همچنین حفاظت منابع طبیعی ایران انتشار داده بود

در گزارش این نهاد  حقوق بشری آمده است سلامت محمد نوری‌زاد که از بیماری‌های زمینه‌ای نظیر ناراحتی قلبی و دیابت رنج می‌برد، به‌دلیل “شکنجه” و نیز “عدم دسترسی طولانی‌مدت به مراقبت‌های ویژه و کافی پزشکی” به خطر افتاده است.

در ادامه این گزارش همچنین از این‌که نوری‌زاد ،هدف شکنجه و دیگر رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز از جمله خشونت جنسی و تجویز اجباری مواد شیمیایی، قرار گرفته است، ابراز “وحشت” و “نگرانی” کرده است.

پیشتر هم  خانواده نوری‌زاد در روزهای گذشته از انتقال او به بیمارستان لقمان و تزریق مکرر “آمپول‌های نامعلوم” به این فعال سیاسی زندانی در اوین خبر دادند.

زینب نوری‌زاد، فرزند محمد نوری‌زاد، در یک فایل صوتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، می‌گوید پدرش را به دلیل “بیهوشی” به بیمارستان لقمان منتقل کرده‌اند.

وی گفته است :  پدرش پس از به‌هوش آمدن متوجه شده که بیش از هشت آمپول به نقاط مختلف بدن او از جمله دستگاه تناسلی‌اش تزریق کرده‌اند.

نوری‌زاد پس از انتقال به اوین در نامه‌ای به رئیس این زندان خواستار انتقال به پزشکی قانونی برای بررسی آمپول‌هایی شده که به او تزریق کرده‌اند. با این حال، مسئولان زندان از موافقت با درخواست او سر باز زده‌اند.

در این گزارش سازمان عفو بین‌الملل تاکید شده است که بی‌توجهی مسئولان منجر به این شده بود که محمد نوری‌زاد برای برآورده شدن خواسته‌هایش، به “خودزنی” متوسل شود.

خانواده نوری زاد می گویند: شدیدا نگران سلامتی اش هستند،  محمد نوری‌زاد  مایوس شده و سر و صورت خود را با تیغ زخمی کرده ،  اخیرا هم همسرش  شهادت داد که بزور امپولی به او تزریق کردند که موجب روانگردی او شود

محمد نوری‌زاد همراه با ۱۳ نفر دیگر از امضاکنندگان نامه‌ای است که در آن خواسته شده علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از مقام خود استعفا دهد.

همه امضاکنندگان این نامه بازداشت و برخی از آن‌ها به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند. محمد نوری‌زاد به ۱۵ سال زندان، سه سال تبعید به ایذه و سه سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شده است.

همسر محمد نوری‌زاد پیشتر از افزایش فشار ماموران اطلاعاتی بر این زندانی سیاسی خبر داده و گفته بود: «افرادی از اطلاعات گفته‌اند که بله شرمنده هستیم ولی شما باید حداقل تا انتخابات در زندان باشید و ساکت هم باشید.»