عفو بین‌الملل و آلمان: نسرین ستوده باید آزاد شود

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار پیامی در توییتر از آزادی موقت نسرین ستوده پشتیبانی کرده و گفته است که این وکیل دادگستری هرگز نباید به خاطر دفاع از حقوق بشر به زندان برود. همزمان  سرپرست امور حقوق بشر در دولت آلمان نیز از آزادی نسرین ستوده ابراز خرسندی کرده است.

سازمان مدافع حقوق بشر نوشته است که این  وکیل و حقوقدان ایرانی به نحوی غیرعادلانه و تنها به خاطر دفاع از حقوق بشر زندانی شده است.و از حکومت ایران خواسته است تا خانم ستوده برای همیشه و بدون قید و شرط آزاد کند.

بربل کوفلر، مسئول امور حقوق بشر در دولت آلمان نیز در پیامی توییتری گفته است: از این که نسرین ستوده برای درمان پزشکی از زندان مرخص شده است، بسیار خشنود هستم.

مرکز رسانه‌ای قوه قضائیه روز شنبه ۱۷ آبان اعلام کرد که نسرین ستوده وکیل زندانی با موافقت دادیار ناظر بر زندان قرچک قزوین به مرخصی می‌رود.

خانم نسرین ستوده ۲۹ مهرماه امسال از زندان اوین به بند عمومی زندان زنان استان تهران (زندان قرچک) منتقل شده بود. مسئول روابط عمومی سازمان زندان‌های استان تهران در توضیح این اقدام گفته بود که این وکیل زندانی “به دلیل محکومیت در یکی از جرایم عمومی به ١٢ سال حبس محکوم شده که محکومیت اخیر الذکر به تازگى قطعی و لازم‌الاجرا شده است”.

 

نسرین ستوده یک ماه پیشتر و پس از یک دوره طولانی اعتصاب غذا به بیمارستان طالقانی منتقل شد و پس از پنج روز با وجود تاکید پزشکان بر ضرورت ادامه درمان و نیاز به مراقبت ویژه دوباره به زندان بازگردانده شد.

در ادامه این خبر نیز مسیح علینژاد، خبرنگار مستقل و مجری برنامه تبلت در صدای آمریکا گفت که رژیم ایران  «از همان ابتدا با گروگان گرفتن دیپلمات‌های آمریکایی به خودش قدرت داد، مغرور شد، بعد دو تابعیتی‌ها را گروگان گرفت، و الان اعضای خانواده زندانیان سیاسی و فعالان حقوق بشر را گروگان می‌گیرد تا من را خفه بکند. چیزی که من می‌خواهم بگویم این است که عذاب وجدان را باید این حکومت داشته باشد که اعدام و شکنجه می‌کند، نه من که فقط صدای این خانواده‌ها و صدای این کشته‌شدگان هستم.»

او افزود:  لایحه منتشر شده توسط سعید دهقان و آرش کیخسروی، دو وکیل برادر او، سند و شهادتنامه آنها است که می‌گوید حکومت ایران  و دستگاه قضایی برادر مسیح علینژاد را گروگان گرفته‌اند. در این لایحه نوشته شده، این دو وکیل اعلام کرده‌اند که در دادگاه بدوی آن چه شنیده شد فریاد قاضی مقیسه بود و صدای نحیف علی علینژاد در دادگاه شنیده نشد.

چهارماه پیش، حکم ۸ سال زندان علیرضا علینژاد، برادر مسیح علینژاد خبرنگار مستقل و مجری برنامه تبلت در صدای آمریکا، که اواخر تیر ماه توسط دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر شده بود، در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.