علم‌الهدی: «پاپ مامور آمریکا به عراق بود»؛ پاپ: «سفرم  ادای دِین به سرزمینی است که سال ها رنج کشیده است» 

در ادامه واکنش مقامات ایرانی به سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق و دیدارش با علی سیستانی از مراجع شیعه در نجف، علم الهدی، امام جمعه مشهد اظهار داشت: «پاپ یک ماموریت آمریکایی داشت و فکر می‌کرد مسئله مقابله با آمریکا، منشا و مبدا مرجعیت شیعه دارد و می‌تواند آیت‌الله سیستانی را وادار کند که از مردم عراق و حشد الشعبی عراق بخواهد به جنگ با آمریکا نروند».

پاپ روز جمعه ۵ مارس در سفری سه روزه به عراق از شهرهای بغداد، نجف و موصل دیدار کرد. پاپ این سفر را «سفری نمادین و ادای دین به سرزمینی که سال ها رنج کشیده» توصیف کرد و خواستار «خفه شدن صدای اسلحه‌ها» در عراق شد.

دیدار پاپ فرانسیس با علی سیستانی در نجف، با واکنش تند رسانه های تندرو وابسته به علی خامنه ای روبرو شد، این ملاقات ، “ولی امر مسلمین جهان” که دستگاه تبلیغاتی حکومت ایران  دهه‌ها جهت جا انداختن جایگاه مذهبی علی خامنه‌ای برای آن تبلیغ می‌کرده را شدیدا به چالش کشید و آن را از دید رهبران دیگر ادیان بی‌اعتبار نشان داد.

واکنش رسانه‌های وابسته به خامنه ای و سپاه پاسداران ، تا بدان‌جا پیش رفت که عکس قاسم سلیمانی را در تصاویر دیدار پاپ و سیستانی فتوشاپ کرده و ادعا کردند که این دیدار به لطف تلاش‌های سلیمانی در برقراری امنیت در عراق میسر شده است.

حسین شریعتمداری، سخنگوی خامنه ای در روزنامه  کیهان نیز  به نامه بی‌پاسخ خمینی که پیشتر  به پاپ پیشین نوشته بود  گفت:  “این ملاقات، ماجرای ملاقات خمینی با “اسقف هانیبال بوگی نینی”نماینده پاپ ژان پل دوم را به‌ خاطر می‌آورد.. خمینی در آن ملاقات برای پاپ ژان پل دوم پیامی فرستاد که متاسفانه از سوی جناب پاپ بی‌پاسخ ماند».

پاسدار حسین شریعتمداری در ادامه  افزود: «پاپ فرانسیس در حالی به‌عنوان مهمان آیت‌الله سیستانی وارد عراق شده است که آمریکا نه فقط حرمت قاسم سلیمانی مهمان عراق را نگاه نداشته بود بلکه خون او و ابومهدی مهندس را بر زمین ریخته بود».

روزنامه فرهیختگان وابسته به ولایتی مشاور خامنه ای نیز  تحت عنوان زوایای پنهان سفر پاپ به عراق نوشت: «سفر پاپ به عراق تلاشی با اهداف چندگانه در راستای منافع قدرت‌های سلطه‌گر غربی است».

این روزنامه در ادامه نوشته است :  «یکی از عوارض (این سفر) تلاش برای ایجاد دوگانه‌سازی و هم‌چنین ایجاد و دامن‌زدن به رقابت کاذب میان حوزه علمیه قم و نجف است».

اشاره این روزنامه وابسته به رهبری به نبود رقابت و تضاد میان حوزه نجف و قم با واقعیت‌ها همخوانی ندارد.

پیشتر نیز ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه حکومت ایران به عراق سفر کرد اما دیدارش با سیستانی پذیرفته نشد این امر نه تنها تضاد میان دو حوزه مذکور را نشان می دهد  بلکه از شکاف عمیق نجف با قم در رابطه با مرز میان سیاست و مذهب پرده برداشت.

پاپ فرانسیس ، رهبر کاتولیک های جهان هنگام  برگشت از بغداد به رم تعریف کرده است : وی به اصرار شخصیت‌های عراقی از جمله سفیر عراق در ایتالیا یا رئیس جمهوری عراق به این سفر رفت، ، اما دلیل اصلی تصمیم او برای سفر به عراق نه این اصرارها که خواندن کتابی از نادیا مراد به نام “آخرین دختر” بود که یک خبرنگار زن به او هدیه داده بود. پاپ در کنفرانس خبری در پرواز گفت: «کتاب را به ایتالیایی خواندم که درباره سرگذشت ایزدی‌ها ی کرد بود.»

پاپ علیرغم “چیزهای وحشتناکی” که در این کتاب روایت شده‌اند، خواندن آن را توصیه می‌کند. وی گفت: «شاید در برخی موارد غریب به نظر برسد اما برای من دلیل اصلی تصمیم‌ام ،برای سفر به عراق، بود».