علنی خامنهای، روز گذشته و طی سخنانی که از طریق مجازی و در جمع مقام های قضایی داشت از “پاکدستی” صادق لاریجانی در پروندههای فساد قوه قضاییه دفاع کرد.
وی مدعی شد: «حرکت مبارزه با فساد که اکنون در قوه قضائیه به خوبی مشاهده میشود و خود را نشان داده است، از دوره صادق آملی لاریجانی آغاز شد و ایشان، هم در داخل و هم در بیرون از قوه شروعکننده آن بودند و اینها نباید از نظر دور باشد».
این حمایت خامنه ای از آخوند لاریجانی و عملکرد دستگاه قضایی در حالی است که در نخستین جلسه دادگاه اکبر طبری، نماینده دادستان اعلام کرده است که ” طبری طی “حدود ۲۰ سال” حضور در دستگاه قضایی “اقدامات مجرمانه وسیعی” انجام داده. از جمله “راه اجرای عدالت را در مورد برخی از متهمان دانه درشت اقتصادی سد کرده و با تشکیل گروه مجرمانه در معاونت اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه صادق لاریجانی موجب شده تا دفتر وی به کانونی جهت مراجعه برخی از متهمان برای حل پرونده خود تبدیل شود”.
صادق اردشیر لاریجانی زاده نجف، عراق با نام صادق آملی لاریجانی یا صادق لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس پیشین قوه قضائیه ایران و رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق است.
پس از مرگ محمود هاشمی شاهرودی رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سوم دی ۹۷ ، علی خامنه ای شش روز بعد، صادق لاریجانی را به جای او به ریاست عالی ترین شورای حکومتی ایران منصوب کرد.
علی خامنهای، در یک ارتباط تصویری مستقیم با مسئولان قوه قضاییه، از «اهانت و ظلم به آخوند صادق لاریجانی انتقاد کرد و وی را یکی از بزرگان پاک دست قوه قضائیه دانسته و گفت: «خطاب من در این موضوع مردم و جوانان مؤمن است که مراقب باشند تعدی نکنند و به افراد معاند که به دنبال گرفتن انتقام از مواضع انقلابی و محکم قاطع فلان شخصیت هستند، کاری ندارم.»
خامنه ای در حالی صادق لاریجانی را پاکدست می نامد که به گفته نماینده دادستان ، طبری، در تمام مدتی که به تعیین تکلیف پرونده های اقتصادی می پرداخته، از پشتیبانی قطعی لاریجانی برخوردار بوده. تا جایی که حتی در تیرماه ۹۸، دفتر آقای لاریجانی اعلام کرد که این مقام در زمان ریاست بر قوه قضاییه، “مستقلاً” اتهامات اکبر طبری را بررسی کرده و “خلاف بودن آنها برای وی محرز شده است “.
دفاع خامنهای از لاریجانی، در حالی است که پیشتر حسن عباسی، از چهرهها اصولگرا گفته بود که در پرونده اکبر طبری، صادق لاریجانی نیز باید روی صندلی متهم بنشیند. پیشتر نیز صادق لاریجانی از اکبر طبری دفاع کرده و اتهامات علیه او را رد کرده است.
غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوۀ قضائیه نیز مدعی شده است که برای او و رئیس وقت قوۀ قضائیه، جواد آملی لاریجانی، و همچنین بسیاری از معاونان عالی او محرز نشده بود که اکبر طبری، معاون امور مالی رئیس قوۀ قضائیه، فردی فاسد است و طی چند سال سرگرم فساد در درون دستگاه قضایی ایران بوده است.
اما اکنون دادستانی تهران چیز دیگری در باره نقش لاریجانی در این پرونده می گوید و پرده از فساد های متعدد توسط طبری بر می دارد وی معتقد است که طبری «در طول حدود ۲۰ سال حضور در قوه قضاییه و در کنار لاریجانی، علیرغم این که رابطه استخدامی نداشته و مامور به خدمت بوده، اقدامات مجرمانه وسیعی را رقم زده و با انبوهی از اتهامات هم خود به بیراهه رفته و هم راه اجرای عدالت را در مورد برخی از متهمان دانه درشت اقتصادی سد کرده است».
محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس نیز چهار سال پیش از صادق آملی لاریجانی، رئیس وقت قوه قضاییه خواسته بود تا درباره “شایعه” واریز هزاران میلیارد تومان از حسابهای قوه قضاییه به حسابهای شخصی وی توضیح ارائه دهد.که در نتیجه این پرسش، محمود صادقی، به ۲۱ سال زندان و پرداخت ۵ میلیون جزای نقدی محکوم شد.
شاید اغراق نباشد اگر گفته شود در حدود یک دهه ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضاییه، او و همکارانش صدها بار در معرض “افشاگری” های متنوع قرار گرفتند.
با وجود این در تمام این مدت، رئیس دستگاه قضایی پشت گرم به حمایت ویژه خامنه ای بود. برای نمونه وی در ۷ تیر ۸۹، با تاکید بر اینکه “بحمداللَّه امروز قوه قضاییه شرایط خوبی دارد” رئیس وقت قوه را یک “شخصیت عالم، مجتهد، فاضل، آگاه، برخوردار از نیروی جوانی و توانایی های بسیار” معرفی کرد.و در ۶ تیر ۹۰، خدا را از بابت “رتبه برجسته” صادق لاریجانی در “علم و ابتکار و نشاط و انگیزه و همت بلند” شکر کرد و هرگونه “زیر سوال بردن” مسئولان سه قوه و “بهویژه قوه قضاییه” را “خلاف مصالح کشور” اعلام کرد.
خامنه ای منصوب کننده لاریجانی، حتی بعضا لازم می دانست در مقابل انتقاداتی که علیه عملکرد صادق لاریجانی و همکارانش صورت می گرفت، شخصا موضع بگیرد.
صادق آملی لاریجانی در ۱۸مرداد ۹۸ و در میانه “افشاگری” های غیرمنتظره صداوسیما و دیگر رسانه های رسمی با انتشار نامه سرگشاده ای به مقامات نظام هشدار داد: “بنده سینه ام خزانه الاسرار اتهامات مجموعهای از معاونان، قائم مقامان و آقازادههای مسئولان و شخصیت هاست.”
وی در این نامه از “کسانی که امروز برای شفافیت و مبارزه با فساد سینه چاک میکنند” پرسیده بود “آیا همین کار را برای شریفی قائم مقام شهردار اسبق تهران و سیف معاون اقتصادی اطلاعات سپاه و … کردهاند و فساد آنها را به قالیباف و طائب و دیگران سرایت دادهاند؟”
در حکومت ایران، اعلام اطلاع مسئولان از “اسرار” ناگفتنی همدیگر، به خودیِ خود خبر مهمی است. در حالی که قاعده آشنای نظام این بود که چنین اسراری، تا وقتی خامنه ای به مصلحت نداند مشکل آفرین نمی شوند.
درست به همان ترتیب که ابراهیم رئیسی نیز در طول یک دهه معاون اولی قوه قضاییه از ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳، “خزانه الاسرار” سایر مقام های قوه و از جمله لاریجانی بود. ولی این اسرار تا زمانی که مصلحت دانسته نشد، اهمیتی فراتر از معلومات عمومی رئیسی نداشتند.
در نهایت، نتیجه این بود که تاریخ مصرف صادق لاریجانی ، در مواجهه با رقیب نوظهوری همچون ابراهیم رئیسی به پایان رسیده است.
علی خامنه ای در ادامه ارتباط خود با مسئولان قضایی به برخی از فیلمهای سینمایی ایران انتقاد کرد و گفت: «متأسفانه با غفلت برخی مسئولان مربوط در عرصهی نظارت بر فیلمها، شاهد نمایش فیلمهایی هستیم که اساس و مبانی قضائی جمهوری اسلامی را زیر سؤال میبرند».
وی افزود: غربی ها برخلاف واقعیت، در فیلمهای سینمایی، دادگاههای خود را عرصه عدالت محض نشان میدهند ولی ما حتی در ارائه واقعیات کشور از ظرفیتهای هنری و رسانهای بهره نمیگیریم و گاهی برعکس نشان میدهیم».
خامنهای در حالی این سخنان را بیان می کند که ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه گفته است: «آمار فساد در قوه آمار بالایی نیست حتی نسبت به تخلفات، دادستان انتظامی قضات یک درصد را اعلام کرد و ما گفتیم یک درصد زیاد است».