علوی نماینده مجلس: «بیش از نیمی از هواپیماهای مسافری ایران، فرسوده و خطرناکند »

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس  هشدار داد که ادامه پرواز هواپیماهای مسافری ایران با وضعیت کنونی، جان مسافران را سخت به خطر می اندازد. او در توجیه این ارزیابی گفت: بیش از نیمی از هواپیمایی مسافربری ایران فرسوده و زمین‌گیر شده‌اند.

احسن علوی افزود:  «در شرایط کنونی بر اساس آمارهای موجود حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از هواپیماهای شرکت‌های هواپیمایی ایران زمین‌گیر هستندو تنها  حدود ۲۰۰ هواپیما در شرکت‌های هواپیمایی فعال  است.

علوی همچنین از کاهش شدید پروازهای عبوری از آسمان ایران خبر داد و گفت که یکی از مشکلات فعلی کاهش عبور هواپیماهای خارجی از آسمان ایران است.

این نماینده مجلس گفت:  «پیش از شیوع بیماری کرونا روزانه حدود ۹۰۰ هواپیمای خارجی از آسمان کشورمان عبور می‌‎کردند.اما این آمار در شرایط فعلی به حدود ۲۰۰ پرواز در روز رسیده است، که این مساله موجب کاهش درآمد حمل و نقل هوایی کشور از این محل شده است.

پس از سقوط هواپیمای اکراینی توسط موشک های سپاه پاسداران به علت ناامنی آسمان ایران، عبور شماری از پروازهای خارجی از آسمان این کشور کاهش یافت.                                                       احسن علوی با اشاره به وضعیت حمل و نقل هوایی کشور پس از شیوع کرونا،تاکید کرد که با شیوع کرونا و کاهش پروازهای هوایی، ایرلاین‎ها دچار مشکلات بسیاری شده‌اند و درآمد این شرکت‌ها از محل فروش بلیت کاهش یافته است.

از هنگام اشغال سفارت امریکا در تهران در ۴۱ سال پیش ایالات متحده فروش هواپیماهای مسافری جدید به ایران را ممنوع کرده است. تا نتواند از آنها برای ماموریت های نظامی استفاده کند. اما از آنجا که اکثر هواپیماهی کارخانجات هواپیماسازی در جهان از موتورهای ساخت ایالات متحده  و برخی قطعات امریکایی استفاده می کنند هیچ شرکت بزرگ هواپیماسازی جهان حاضر نشده است به حکومت ایران هواپیماها های نو بفروشد.