علی  خامنه‌ای با انتشار پیامی به مناسبت حج گفت: الگوی ما دوری از فساد و امتیازات اشرافی است

این در حالی که به گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل، حکومت ایران در سال ۲۰۱۹، در بین ۱۸۰ کشور، در رده ۱۴۶ قرار دارد  و  همچنان در بین ۳۴ کشوری است که بیشترین فساد اقتصادی را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند. این بدترین رتبه ایران طی چند سال اخیر است.

علی خامنه‌ای در ادامه افزود: مراسم حج رزمایش قدرت در برابر مستکبران و نمایش توانایی‌های سخت و نرم امّت” در برابر جهانیان است.

خامنه‌ای مانند همیشه،  در انتقاد از عربستان می‌گوید: “اگر متولّیان امر حج به جای خشنودی دولت آمریکا، رضای الهی را برگزینند، میتواند مشکلات بزرگی از جهان اسلام را حل کند”.

علی خامنه‌ای گفت: جهان اسلام، باید در برابر به “گفته وی”،  “شیطان مجسّم، آمریکای متجاوز و رژیم صهیونیستی” پاسخگو باشد،   “رفتار آمریکا با ملّت‌های ضعیف، نسخۀ بزرگ‌شدۀ‌ رفتار آن پلیس است که زانوی خود را بر گردن یک سیاه‌پوست بی‌دفاع گذاشت و آنقدر فشرد تا جان داد”.

خامنه ای نقطۀ مقابلِ “این جاهلیّت مدرن”، جامعۀ اسلامی در ایران را قرار می‌دهد که بر اساس “دوری از تنازع و تعارض، دوری از تبعیض و امتیازات اشرافی و دوری از فساد و آلودگی” شکل می‌گیرد.

علی خامنه‌ای می‌افزاید که امروزه نه فقط الگوی فرهنگی غرب، که “الگوی سیاسی و اقتصادی آن، یعنی دموکراسی پول ‌محور و سرمایه‌داری طبقاتی” نیز فساد و تبعیض خود را نشان داده است.

او در حالی این سخنان را بیان می کند که فساد اقتصادی در ایران طی سال‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته است و در این مدت پرونده‌هایی نیز برای رسیدگی تشکیل شده که مقامات فعلی و پیشین حکومتی از جمله متهمان آن هستند و برخی از چهره‌های حقیقی هم به عنوان «دلال» شناخته می‌شوند.

این حجم از فساد در شرایطی است که بحران اقتصادی موجی از اعتراض های مردمی را نیز در ایران رقم زده است.

ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.

پیشتر نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های حکومت ایران  گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

خامنه ای در پایان “کمک به فلسطین، دلسوزی برای یمن و نصیحت به سران برخی کشورهای مسلمان” را وظیفۀ خود دانسته است.

خامنه ای نگفته است که چگونه کمک و دلسوزی برای می کند،  اما محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح حکومت ایران گفته است که سپاه پاسداران که یک نهاد نظامی است،  مسئول  “کمک‌های مستشاری و فکری”  به نیروهای حوثی یمن است و  “تا آخر” هم به این حمایت ادامه خواهد داد.

او نگفته که کمک های مستشاری و فکری توسط یک ارگان نظامی را چگونه انجام می دهد.

خبرگزاری رویترز نیز پیشتر در گزارش اختصاصی در این باره  نوشته بود: حکومت ایران سلاح یا مستشاران نظامی خود را یا به شکل مستقیم و یا از طریق سومالی به مناطق تحت کنترل حوثی‌ها می‌فرستاده است.

رویترز می‌نویسد، سپاه پاسداران از طریق مسیرهایی جدید تجهیزات نظامی را به کشتی‌های کوچک‌تری در مناطقی در دریای عمان می‌رساند که خطر مواجهه کمتری با گشت‌های بین‌المللی در دریای عمان دارند. بارگیری و نقل و انتقال‌ها نیز در آب‌های کویت در نزدیکی خطوط حمل و نقل بین‌المللی انجام می‌گیرند.

یک “مقام ایرانی” که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفته است، از طریق آب‌های کویت “قطعات موشکی، سکوهای پرتاب موشک و مواد مخدر” به یمن قاچاق می‌شوند.

به گفته این منبع، پول نقد و مواد مخدر برای تامین هزینه فعالیت‌های شورشیان حوثی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته این مقام ایرانی، آنچه اخیرا و به‌خصوص “در شش ماه گذشته” به یمن قاچاق شده، “قطعاتی موشکی است که امکان تولیدشان در یمن وجود ندارد”.