علی ربیعی، سخنگوی دولت، در نشست خبری هفتگی با اشاره به داخلی بودن این خرابکاری، از دست داشتن اسرائیل در این انفجارسخن گفت و افزود: کانون پاسخ جمهوری اسلامی به این حمله در “سرزمین اسرائیل ” صورت خواهد گرفت.
ربیعی گفت: «شواهدی بسیار قوی از دست داشتن اسرائیل در این حادثه وجود دارد، این حادثه یک “حمله بیرونی” نبوده و محل خرابکاری نیز مشخص شده است.
این مقام ارشد دولت روحانی بدون اشاره به هیچ جزئیاتی، از شناسایی هویت فرد عامل خرابکاری خبر داد.
وی در ادامه افزود: «ما متعهد به تلافی همسطح در زمان و شدتی متناسب هستیم.»
پیشتر نیز مقامهای نظامی و دولتی اسرائیل بدون آنکه به صورت مستقیم به این حادثه اشاره کنند گفتهاند اجازه نخواهند داد حکومت ایران به سلاح هستهای دست پیدا کند و هرجا تهدیدی وجود داشته باشد اقدام درباره آن صورت میگیرد.
دو روز پیش مقامهای سازمان انرژی اتمی ایران ، اتفاق نطنز را یک “حادثه”» بدون تلفات خوانده بودند، اما اکنون به گفته رییس مرکز پژوهشهای مجلس مشخص شده “«چندین هزار سانتریفیوژ” و “بخش عمده امکانات غنیسازی” در این سایت هستهای در اثر حادثه از بین رفته است.
همزمان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه حکومت ایران، هم که با سرگئی لاوروف، همتای روس خود، در تهران دیدار کرده درباره حادثه نطنز به مذاکرات وین اشاره کرد و خطاب به آمریکا گفت: «نه تحریم و نه اقدام خرابکارانه ابزار مذاکراتی به آنها نخواهد داد.»
وی در ادامه موضع اروپا در این زمینه و همچنین تحریمهای حقوق بشری آن علیه هشت مقام حکومت ایران را مورد انتقاد قرار داد.
ظریف در ادامه تهدید کرد : «این اروپا جایگاهی ندارد که بخواهد مقامات ایرانی را تحریم کند. اتحادیه اروپا دنبالهروی سیاست و تندروترین گروههای داخلی آمریکا و اسرائیل است.»
وی همچنین گفت که تهران تحریم افراد اروپایی که در این اقدام نقش داشتند را بررسی خواهد کرد.