عمق فاجعه ای به نام فقر در سُفره کارگران به‌روایت آمار، سقوط ۲.۵برابری قدرت خرید کارگران در ۷ سال علی‌رغم رشد ۴.۵برابری مزد

خبرگزاری  تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی درباره فقر کارگران و سفره خالی آنها نوشته است: مقایسه دستمزد کارگران در سال ۹۲ و ۹۹ به‌همراه قیمت کالاها در این دو سال نشان می‌دهد علی‌رغم رشد ۴.۵برابری مزد کارگران طی این ۷سال، قدرت خرید آنها ۲.۵برابر کم شد و فاصله مزد با سبد معیشت از ۱.۲میلیون تومان در سال ۹۲ به ۳.۲میلیون در سال ۹۹ رسید.

در ادامه گزارش آمده است:  حال و روز این روزهای کارگران چندان خوب نیست، دلیلش را باید در افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها در سال جاری و عدم ترمیم دستمزد سال ۹۹ کارگران جست‌وجو کنید، علی‌رغم اینکه دولت با توجه به رشد بی‌سابقه قیمت‌ها و افت شدید قدرت خرید حقوق‌بگیران ثابت، حقوق کارمندان و بازنشستگانش را طی امسال ترمیم کرده، ولی دستمزد کارگران دست نخورده است.

نمایندگان کارگران در شورای‌عالی کار و برخی اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس  در همین زمینه پیگیری‌هایی را از دولت کرده‌اند تا با برگزاری مجدد جلسات شورای‌عالی کار با دستور کار بازنگری در دستمزد ۹۹ اتفاق خوشایندی را برای کارگران رقم بزنند ولی هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

مجموع دریافتی یک کارگر متاهل با دو فرزند و بدون سابقه کار در سال ۱۳۹۲ بالغ‌بر ۶۵۶ هزار و ۱۲۵ تومان بوده و این رقم برای یک کارگر متاهل با دو فرزند و بدون سابقه کار در سال ۱۳۹۹ به ۲ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۵۱۲ تومان رسیده است که رشد ۴٫۵برابری را نشان می‌دهد.

این در حالی است که نگاهی به اقلام مصرفی یک خانوار که براساس گزارش بانک مرکزی شامل کالاهای اساسی گوشت گوسفند، گوساله، مرغ و ماهی، برنج، لبنیات، روغن، تخم‌مرغ، حبوبات، چای، قند و شکر و برخی دیگر از اقلام مهم می‌شود، نشان می‌دهد سفره خانوار در ۷ سال گذشته کوچکتر شده است.

در ادامه این خبر رئیس کانون هماهنگی شوراهای کار استان کردستان نیز  گفت: متاسفانه حقوق کارگران در این شرایط کنونی و بودجه ۱۴۰۰ تنها بخور و نمیر است تا زنده بماند.

شاکر ابراهیمی گفته است که  متاسفانه دستمزد کارگران بسیار پایین است، و آنان امنیت شغلی ندارند و با این تورم به هیچ وجه قادر به تامین زندگی خود و خانواده هایشان نیستند.

او با تاکید بر اینکه دستمزد کنونی کارگران یک سوم خط فقر هم نیست، گفت: در کلانشرها حداقل حقوق و سبد معیشتی ماهانه کارگران باید ۸٫۵ میلیون تومان باشد که اکنون حداقل دستمزد ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا ۲٫۵ میلیون تومان است!

رئیس کانون هماهنگی شوراهای کار کردستان در ادامه گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده حداقل حقوق و سبد معیشتی ماهانه کارگران در کردستان ۷ میلیون تومان در نظر گرفته شده که این وضعیت در استانی محروم همچون کردستان نسبت به سایر کلانشهرها که باید ۸٫۵ میلیون تومان بوده، هم جای سوال دارد.