فائزه هاشمیرفسنجانی در گفتوگویی با “خبرآنلاین” در انتقاد از علی خاتمی رهبر جریان اصلاح طلبان در ایران گفت: «کارگزارانی که چندین سال است تقریبا در جریان اصلاحات تصمیمگیر مؤثر نیستند، چگونه میخواهند نقش پدرسالاری را ایفا کنند. با این نظر موافق نیستم. درست است که وزرا یا معاونان پدرم این حزب را تاسیس کردند و شعارها و اهداف حزب کارگزاران از تفکرات توسعهای او بود، ولی به خاطر ندارم که پدرم به آنها گفته باشد این کار را کنید یا نکنید، مگر اینکه خودشان مشورت میکردند .
او افزود: اینکه کارگزاران نقش پدرسالارانه را در جریان اصلاحات بازی میکنند، اصلا درست نیست.
خانم هاشمی گفت: « جریان اصلاحات را خاتمی رهبری میکند و ایشان هم بیشتر تحت تاثیر نظرات و افکار این حزب است. مواردی بوده که کارگزاران با خاتمی در موضوعی بحث کردهاند، پیشنهاد دیگری دادهاند اما ایشان بدون منطق آن را قبول نکرده یا منطق ضعیفی داشته که قابل قبول نبوده است. به نظرم اینگونه که میگویید نیست».
او درباره جایگاه کارگزاران در بین اصلاحطلبان گفت: «دوره به دوره فرق میکند. کارگزاران یک حزب اصلاحطلب است، از زمان تأسیس به دنبال توسعه بوده، یک گروه تکنوکرات هستند که از نظر من به همین دلیل بهترین است، چون اعضای آن مدیرانی هستند که معمولا واقعبینانه و بهدور از شعار و احساسات و سیاستزدگی فکر و عمل میکنند؛ البته این را نیز بگویم که چند سال است مثل اکثر احزاب اصلاحطلب، شاخصهای اصلاحطلبی کمتر در آنها دیده میشود… و بیشتر در کنار حاکمیت قرار گرفتهاند».
خانم فائزه هاشمی گفت: «متأسفانه خود اصلاحطلبان هم دموکرات نیستند و در درون خودشان اعتقاد واقعی به دموکراسی ندارند، این موضوع به لیدری خاتمی هم برمیگردد. در شورای عالی اصلاحطلبان افراد بیشتر بر اساس سلیقه خاتمی حضور دارند، سیستمی وجود ندارد که چند درصد زنان، چند درصد جوانان و کلا چه ترکیبی آنجا باشند. بخشی از ناامیدی اصلاحطلبان از جمله خودم همینجاست؛ همچنین این روند دموکراتیک در احزاب هم کمتر وجود دارد، خود اصلاحطلبان در درون خودشان نیاز به اصلاحات جدی دارند».
او افزود: « نشنیدهام کسی دنبال جایگزین باشد، چنین صحبتی نیست. اگر کسی نقد میکند به این معنی نیست که دنبال جایگزین است؛ نقد میکنند تا اصلاح شود، اصلاحات را باید از خودمان شروع کنیم».
غلامحسین کرباسچی هم پیشتر در این باره گفته بود: «دیگر با کسانی که شاید برای ما کاریزما بوده و شخصیت مورد علاقه ما باشند نباید رودربایستی داشت؛ حالا خاتمی یا هر کدام از رفقا.
او افزوده بود: «از نظر من هر مجموعه سیاسی اگر حرفهای بیمحتوا و سیاسی بزند، کمکی به اصلاح مسائل مملکت نمیکند. فرقی هم ندارد؛ چه رسایی از آن طرف و چه تاجزاده و دیگران از این طرف. این رویه فقط یک جنگ حیدری- نعمتی را تشدید میکند».
کرباسچی درباره جایگاه خاتمی در جبهه اصلاحات هم گفته بود: «رهبری یعنی اینکه اگر زمانی به مشکلی برخورد کردیم، او بیاید و مشکل را حلوفصل کند. اگر نقصی وجود دارد، رفع آن نقص توسط رهبری جریان انجام شود. اگر لازم باشد در نقاط حساسی حضور یا عدم حضور افراد را مدیریت کند.
همه این سخنان گویا حکایت از آن دارد که حالا و پیش از انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ باز هم اختلافات کهنه بین اصلاح طلبان سر باز کرده است؛ البته نه بهشدت سابق، اما به هر حال شاید وجود چنین اختلافاتی تا انتخابات ریاستجمهوری حکومت بر اساس تجربه تاریخی چندان به نفع اصلاحطلبان نباشد.