فتنه گری رژیم ایران، در گفتگوهای وزیران خارجه اسرائیل، یونان، قبرس و امارات در شهر پاپوس

رفتارهای خطرناک حکومت اسلامی ایران در منطقه، یکی از موضوع های اصلی در نشست چهارگانه وزیران خارجه اسرائیل، یونان، قبرس و امارات عربی متحده می باشد که از امروز (آدینه) آغاز می شود و دو روز ادامه خواهد یافت.

در این نشست که در شهر پاپوس در یونان برگزار می شود، مسائل عمده دیگری درباره صادرات گاز اسرائیل از طریق قبرس  و یونان به اروپا و همچنین همکاری های صنعتی، علمی، تکنولوژی و امور دیگر نیر به صورت مشروح مورد گفتگو قرار می گیرد.

وزیر خارجه اسرائیل گبی اشکنازی، برای حضور در این دیدار به یونان سفر کرده، ولی وزیر خارجه امارات عربی متحده، با فرستادن وزیر پیشین امور خارجه به پابوس، خود ار طریق مجازی، این گفتگوها را دنبال می کند.

وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه ای گفت: این نخستین نشست بین وزیران خارجه چهار کشور است و هدف از برگزاری آن ایجاد شبکه همکاری های استراتژیک می باشد.

از هنگامی که دولت رجب طیب اردوغان قدرت را در ترکیه به دست گرفته و روابط آنکارا با اورشلیم را تیره و بحرانی ساخته، اسرائیل به یونان نزدیک تر شده و همکاری ها گسترش یافته است.

یک عامل دیگر گسترش همکاری، امکان انتقال گاز استخراجی اسرائیل از راه قبرس و یونان به دیگر کشورهای اروپایی می باشد که هر دو کشور از آن استقبال کرده اند و می تواند درآمد خوبی برایشان ایجاد کند. دولت ترکیه به اسرائیل پیشنهاد داده بود که انتقال گاز را به آن کشور محول سازد. ولی به علت ادامه سیاست غیردوستانه دولت اردوغان، اسرائیل همکاری با یونان و قبرس را ترجیح می دهد.

برخی روزنامه های یونان نوشتند که هدف محوریِ این همایش، برقراری صلح و تحکیم ثبات و همکاری بین کشورهای منطقه می باشد.

دولت قبرس در سال های گذشته دو کشتی حامل اسلحه ساخت ایران را که برای حزب الله قاچاق می شد، در آب های دریای مدیترانه توقیف کرد و این امر موجب بحران روابط بین دو کشور گردید.

یونان در گذشته، حریم هوایی خود را بارها در اختیار نیروی هوایی اسرائیل قرار داده تا جنگنده های اسرائیلی بتوانند پرواز به سوی تاسیسات اتمی و موشکی در داخل ایران و بازگشت به اسرائیل را تمرین کنند.

در نشست پاپوس، مسائل امنیتی، اقتصادی و حتی همکاری برای غلبه بر ویروس کورونا نیز مطرح می شود. یونان و قبرس بسیار مایلند بدانند که اسرائیل چگونه توانسته است کورونا را سرکوب کند.

یونان، قبرس و امارات عربی متحده بسیار مایلند آسمان خود را نیز به روی گردشگران اسرائیلی بگشایند و این موضوع نیز در نشست پاپوس مورد بحث قرار می گیرد. احتمال دارد که اسرائیلیان در میان ملت های جهان، دارای بالاترین علاقمندی به گردشگری هستند. در سال های پیش از کورونا، از هر سه اسرائیلی، یک تن در ظرف سال به کشورهای خارجی سفر می کرد.