در رابطه با افزایش تهدید و آزار شمار زیادی از روزنامه نگاران ایرانی برون مرزی و خانواده هایشان در داخل ایران، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران اعلام کرد نسبت به فشارهای رژیم ایران علیه روزنامهنگاران به سازمان ملل شکایت می کند و از طریق آن نهاد بین المللی مورد پیگرد قرار می دهد.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در بروکسل در جمع روزنامهنگاران و مدیران رسانههای فارسیزبان خارج کشور فشارهای اخیر امنیتی حکومت ایران بر رسانههای ایرانی خارج کشور را محکوم کرد و خواهان تهیه یک برنامه اقدام برای مقابله با تهدیدات و آزار و اذیت حکومت ایران علیه روزنامهنگاران شده است .
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران بزرگترین نهاد صنفی روزنامهنگاران در سراسر جهان بهشمار میآید. این نهاد بیش از ۶۰۰ هزار روزنامهنگار و کارمند رسانهای در بیش از ۱۸۷ کشور جهان را نمایندگی میکند.
جرمی دیر، معاون دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، گفت: «این نقض حقوق بشر نشاندهنده مجازات جمعی صدها روزنامهنگار و خانوادههای آنها از سوی جمهوری اسلامی است».
در این نشست تعدادی از روزنامهنگاران رسانههای فارسیزبان خارج ایران، از جمله ایران اینترنشنال، بیبیسی فارسی، رادیو فردا و دویچهوله حضور داشتند که به بیان تجربه و مشکلات خود و تحت فشار قرار گرفتن خود و خانواده هایشان توسط حکومت ایران پرداختند.
وزارت اطلاعات ایران پیشتر با انتشار اطلاعیهای از توقیف اموال کارکنان ایران اینترنشنال در ایران خبر داد و آنها را تهدید به تعقیب بینالمللی کرده بود . علاوه بر این، برخی از این روزنامهنگاران و خانوادههای آنها نیز تهدید شده بودند که آدمربایی شده و به زور به ایران بازگردانده میشوند.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، نیز با انتقاد از متهم کردن فعالیت و همکاری با ایران اینترنشنال به “تروریستی” بودن از سوی وزارت اطلاعات ایران، این فشارها را “حمله بیشرمانه علیه روزنامهنگاران” و تلاشی برای گمراهی رسانهها و سلب حق دسترسی شهروندان به اطلاعات دانسته بود.